LSH010 ontbijt

Innovatie in ’t Hart – LSH010 ontbijt 12 september

Sterker samen

In een tijd waar ontwikkeling een constant gegeven is, zit de uitdaging in het up-to-date houden van onze kennis. Ontwikkelingen in de life sciences & health-sector zijn verre van schaars en lopen uiteen van interessant, verbazingwekkend tot ronduit briljant! Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt vier keer per jaar plaats in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt. Het LSH010 ontbijt wordt inmiddels door meer dan 180 mensen bezocht.

12 september 2019 – innovatie in ’t hart

Voorkomen is beter dan genezen. Preventieve hartzorg en het op afstand monitoren van de gezondheid van het hart, zijn niet langer ontwikkelingen voor in de toekomst. Op 12 september vindt er weer een LSH010 ontbijt plaats, met als thema: Innovatie in ’t Hart. Cardioloog dr. Jasper Brughts komt hier meer vertellen over de innovatieve hartsensor: de CardioMEMS. Gaat uw hart hier sneller van kloppen, dan mag u dit ontbijt zeker niet missen!

Op het programma

Cardioloog dr. Jasper Brughts
CardioMEMS wordt sinds 1 april voorwaardelijk in het basispakket vergoed. Het onderzoek wordt geleid door dr. Jasper Brughts van het Erasmus MC: “Door de patiënt actief te monitoren, weet de cardioloog of er bijvoorbeeld een verandering van medicatie nodig is. Wij verwachten het aantal ziekenhuisopnames drastisch te kunnen verminderen.”

Innovatie in ’t hart – diverse innovatieperspectieven

Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategie & Business Development van het Zilveren Kruis zal zijn licht laten schijnen op de CardioMems vanuit het perspectief van de zorgverzekeraar en Henry Leerssen van Abbott vanuit de fabrikant. 

Verdiepingssessies

Van 09:15 tot 10:15 kunt u ook verdiepingssessies bijwonen. Stephanie van Oorschot van Health Holland gaat dieper in op “Boost je innovatie op Zorginnovatie.nl, community voor co-creatie van innovaties in de zorg” en Nina Witt en Martijn Poulos van Ploum behandelen ”Gebruik van sensoren in de zorg: juridische tips & tricks”

Huiskamer van de toekomst

Elke succesvolle innovatie is ergens begonnen! Waarom niet in de huiskamer? Ontwikkelingen in de life sciences & health-sector worden gestimuleerd én aangemoedigd. Tijdens ieder LSH010 Ontbijt krijgen nieuwe ondernemers de mogelijkheid om hun eigen innovatie te presenteren in de Huiskamer van de Toekomst.

No problem can be solved from the same level of consciousness that created it!”  – Albert Einstein.

Klik hier voor meer informatie.

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl