Skip to main content

Insectenwerende planten om in uw tuin te kweken

maart 12, 2024

We doen ons best om bloemen te planten die bijen en andere lokale bestuivers naar onze tuinen lokken. Maar er zijn momenten dat we de welkomstmat willen oprollen en insecten willen afweren, vooral muggen. Dit kun je doen zonder gebruik te maken van afstotende middelen met chemische ingrediënten die zowel de vriendelijke beestjes als de lastposten doden.

Het gaat niet alleen om citronella

Er zijn net zoveel manieren om natuurlijke ongediertebestrijding te bevorderen als er redenen zijn om insecten zoals muggen af ??te weren. Deze plagen zijn de dodelijkste wezens op aarde en doden jaarlijks ongeveer een miljoen mensen. Ze dragen ziektes zoals malaria, dengue en het West-Nijlvirus (en er zijn geen vaccins of medicijnen om dit virus bij mensen te voorkomen of behandelen). In de meeste gevallen hoef je niet verder te kijken dan je lokale tuincentrum. En voel je vrij om verder te denken dan citronella. Je kunt je tuin vullen met andere heerlijke geuren en kleuren waar je van zult houden, maar muggen zullen haten.

Het Begeerlijke Dozijn

Je zult tientallen bloemen en planten vinden die je terras of tuin kunnen bevolken en tegelijkertijd de muggenpopulatie op afstand houden. Lavendel staat bovenaan de lijst. Het is een natuurlijk insectenwerend middel met een rustgevende geur (tenminste voor ons mensen). De geur van lavendel dooft het reukvermogen van een mug uit, waardoor het moeilijker wordt voor jou om zijn doelwit te worden. Andere planten die muggen en andere plagen ontmoedigen om hun thuis in jouw tuin te maken? Afrikaantjes, kattenkruid, rozemarijn en geurende geraniums. Bijenbalsem, munt en salie kunnen bijdragen aan de heerlijke geur van je tuin, maar muggen lijken er een hekel aan te hebben. En natuurlijk is er het oude vertrouwde citronella. Niet alleen zijn deze planten geweldige insectenwerende middelen, maar veel ervan kunnen ook worden geoogst en getrokken voor op Ikaria geïnspireerde kruidenthee.

Lees hier het volledige artikel

Bron: www.bluezones.com

Datum: 12 maart 2024

Meer nieuws