Skip to main content

Irmgard Borghouts nieuw lid raad van toezicht ETZ

mei 30, 2022

Prof. dr. I.W.C.M. (Irmgard) Borghouts (48) is met ingang van 1 juni 2022 benoemd als nieuw lid van de raad van toezicht van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg/Waalwijk.

Irmgard Borghouts is hoogleraar HRM en Sociale Zekerheid aan Tilburg University. Daarvoor was ze senior onderzoeker bij onderzoeksinstituut ReflecT en principal consultant bij Ecorys. Ze wordt regelmatig gevraagd als onafhankelijk wetenschappelijk expert op het terrein van sociaal beleid, arbeidsmarkt en sociale zekerheid. De nieuwe toezichthouder adviseert onder meer de SER, het Ministerie van Sociale Zaken en lokale overheden.

Mevrouw Borghouts kijkt ernaar uit haar toezichthoudende rol in het ziekenhuis te gaan vervullen. “Voor het ETZ is het verstevigen van de positie als aantrekkelijk werkgever in een krappe arbeidsmarkt een zeer belangrijk strategisch thema voor de komende tijd. Het ziekenhuis wil niet alleen de allerbeste zorg verlenen aan patiënten, maar ook maximale ruimte bieden aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. Deze uitdagingen sluiten mooi aan op mijn ervaring. Ook zijn het financieel op orde houden van het ziekenhuis en de verdere ontwikkeling van de digitalisering van de zorg belangrijke thema’s voor mij als toezichthouder.”

Raad van toezicht voorzitter David Voetelink: “We zijn erg blij dat Irmgard Borghouts bereid is toe treden als lid. Haar specifieke kennis van HRM in het algemeen en de arbeidsmarkt in het bijzonder is een uiterst waardevolle bijdrage aan de kennis en kunde van onze raad. Het binden en boeien van medewerkers is een van de grote uitdagingen waar het ETZ voor staat. Wij verheugen ons op een goede samenwerking”.

Bron: ETZ

Datum: 30 mei 2022

Meer nieuws