Japanner zeilt als eerste blinde persoon de Stille Oceaan over

Japanner zeilt als eerste blinde persoon de Stille Oceaan over

Een man uit Japan heeft naar verluidt als eerste visueel beperkte persoon ooit de Stille Oceaan overgezeild. Hij kwam zaterdagochtend aan in de haven van Fukushima.

De 52-jarige Mitsuhiro Iwamoto vetrok op 14 februari in Californiƫ samen met een Amerikaanse navigator die hem aanwijzingen gaf over de windrichting, route en mogelijke gevaren. Volgens de Japanse blindzeilvereniging is Iwamoto de eerste blinde persoon die de tocht heeft voltooid.

De Japanner zeilde de afgelopen twee maanden 14.000 kilometer. Bij aankomst in Japan zei hij tegen lokale journalisten dat zijn droom is uitgekomen. “Ik ben de gelukkigste persoon op aarde”, voegde hij eraan toe.

Poging in 2013 mislukte na botsing met walvis

In 2013 deed Iwamoto ook al een poging de Stille Oceaan over te steken, maar dit mislukte. Zijn zeilboot kwam destijds in botsing met een walvis en zonk. De man werd vervolgens gered door het Japanse leger.

Op zijn website schrijft hij dat deze reis “niet alleen voor zichzelf heeft gemaakt, maar ook om te laten zien aan de wereld dat alles mogelijk is wanneer mensen samenkomen”.

Met de zeiltocht heeft de Japanner geld ingezameld voor goede doelen en voor onderzoek naar ziektes die blindheid veroorzaken. Iwamoto verloor zelf op zestienjarige leeftijd zijn gezichtsvermogen.

Bron: Nu.nl
Datum: 20 april 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiƫntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl