Skip to main content

Joyce Weijs nieuwe programmadirecteur Anser prostaatnetwerk

augustus 8, 2023

Joyce Weijs is benoemd tot programmadirecteur Anser prostaatnetwerk. Zij vormt samen met medisch directeur Chris Bangma de directie van het Anser prostaatnetwerk. 

Weijs heeft een brede achtergrond in de zorg. De afgelopen jaren maakte zij deel uit van het directieteam van het Langeland Ziekenhuis in de rol van lijnmanager zorg en bedrijfsvoering. 

Weijs: “Ik ben heel blij aan de slag te mogen gaan bij het Anser Prostaatnetwerk. De zorg moet anders georganiseerd gaan worden. Netwerkzorg heeft hierin wat mij betreft de toekomst en Anser is een prachtig voorbeeld van hoe je dit vorm kan geven. 

Naast het delen van de geleerde lessen met anderen die bezig zijn met netwerkvorming, is het mijn doel om samen met alle betrokkenen het netwerk verder te professionaliseren en te verstevigen voor de verdere verbetering van de kwaliteit van zorg voor onze patiënten.”

Marjolein Tasche, lid raad van bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland: “Met Joyce krijgen we een programmadirecteur met veel ervaring en een heldere visie in huis. We kijken ernaar uit om samen met haar het Anser prostaatnetwerk verder te verstevigen.”

Over Anser:

Het Anser prostaatnetwerk heeft zeven multidisciplinaire Anser prostaatcentra op acht ziekenhuislocaties voor diagnostiek, het opstellen van het behandelplan en de nazorg bij prostaatkanker. 

De deelnemende ziekenhuizen binnen het Anser prostaatnetwerk zijn Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Haaglanden Medisch Centrum, LUMC, Maasstad Ziekenhuis, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en OLVG. 

Zij hebben gezamenlijk gekozen de operaties te concentreren op één plek (de Anser prostaatoperatiekliniek in het Maasstad Ziekenhuis). Een voorbeeld van dichtbij als het kan, ver weg als het moet. De operateurs in de Anser prostaatoperatiekliniek behoren tot de meest ervaren prostaatoperateurs van Nederland.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Datum: 8 augustus 2023

Meer nieuws