Skip to main content

Juvoly winnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2024

april 10, 2024

Juvoly en Valtes zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024. Juvoly werd uitgeroepen tot winnaar van de vakjuryprijs ter waarde van €10.000. Eerder won het Leidse bedrijf de Zuid-Hollandse voorronde. De uitreiking vond vandaag plaats tijdens Zorg & ict.

Juvoly maakt het consult bij de huisarts weer persoonlijk en leuker dankzij de oplossing ‘QuickConsult’. De computer luistert mee met het gesprek tussen patiënt en huisarts. Na afloop van het consult wordt het gesprek automatisch samengevat in een gestructureerd verslag. De spraakherkenning van het QuickConsult is geoptimaliseerd voor de eerstelijnszorg en wordt direct opgeslagen in het Huisarts Informatie Systeem. Ook worden er slimme verwijzingen naar relevante bronnen opgenomen in het verslag.

Meer tijd en aandacht voor patiënt

De vakjury, bestaande uit voorzitter Anne Marie Weggelaar-Jansen, Joris Arts, Niels van Gorp en Menno Gravemaker, koos voor Juvoly vanwege de bijdrage die het QuickConsult levert voor alle huisartsen. Weggelaar-Jansen licht toe: “Administratie is een van de grootste ergernissen van professionals. Door de inzet van het QuickConsult komt er meer tijd en aandacht voor de patiënt.”

“We gaan het prijzengeld inzetten om onze modellen nog beter te trainen op medisch Nederlands. We zien dat er veel meer spraakvariatie is dan die je nu in publieke datasets kunt vinden. Hiermee kunnen we zorgen dat we de spraak van iedereen die bij de huisarts komt straks kunnen herkennen,” vertelt Thomas Kluiters, co-founder van Juvoly in een eerste reactie.

Juvoly is tijdens het Medical Delta Café van 27 februari uitgeroepen tot winnaar van de Zuid-Hollandse voorronde voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2024. Een verslag van deze voorronde is hier te lezen.

Met Juvoly wint opnieuw een Zuid-Hollandse innovatie een Nationale Zorginnovatieprijs. Momo Medical wist vorig jaar de publieksprijs te winnen. In 2020 was het Wolk Heupairbag die deze prijs won.

Valtes winnaar publieksprijs 2024

Valtes ondersteunt mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’. Met hun gepersonaliseerde digitale assistent bieden ze mantelzorgers tips, tricks en adviezen in de juiste context en omstandigheden. Valtes helpt gemeenten om mantelzorgers te bereiken en persoonlijke ondersteuning te bieden. Daarnaast laat Valtes in de gratis app bijeenkomsten zien in de directe omgeving van de mantelzorger, zoals een bijeenkomst over de WLZ in een lokaal buurthuis. Met 28% van de stemmen was Valtes de favoriet onder het publiek en kreeg het de publieksprijs overhandigd.

Lees hier het nieuwsbericht van Zorginnovatie.nl over de uitreiking.

Bron: www.medicaldelta.nl

Datum: 10 april 2024

Meer nieuws