Laat je beren vaccineren

Laat je beren vaccineren

Kleuters die naar het Teddy Bear Hospital komen van Amsterdam UMC, locatie AMC, kunnen dit jaar hun knuffels laten vaccineren. Tijdens dit jaarlijkse festijn van 11 tot en met 14 juni kunnen jonge bezoekers hun teddyberen laten inenten tegen hepatitis- B(eer), poppen tegen polio, en tijgers tegen tetanus. Want ook voor knuffels is het beter om besmettelijke ziekten te voorkomen, dan te wachten op het ‘niet-pluis-gevoel’.

De dokters van het berenziekenhuis –studenten geneeskunde- besteden niet alleen aandacht aan inentingen, ook pluchen beesten met andere klachten zijn welkom. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor een goede gebitsverzorging.

Teddy Bear Hospital

In het AMC is een van de centrale pleinen (het Voetenplein) ingericht als berenziekenhuis. Bij binnenkomst wachten de kinderen met hun knuffels in de wachtkamer tot ze aan de beurt zijn. Vervolgens bepalen ze samen met de dokter wat er mis is met de knuffel. Hij of zij stelt vervolgens een diagnose en een behandelplan op.

Het berenziekenhuis verwacht ruim 1200 knuffels met hun verzorgers: kleuters van Amsterdamse basisscholen en speciaal onderwijs. Getrainde berendokters helpen de kleuters bij het beter maken van hun zieke knuffels. Zij begeleiden de kleuters door het berenziekenhuis dat beschikt over een operatiekamer, een röntgenafdeling, een gipskamer en een priklaboratorium waar ook vaccinaties worden gegeven. Om de kleuters het belang van tandenpoetsen bij te brengen zijn er poetspoppen: dieren waarop kinderen kunnen oefenen. Ook mogen de kinderen spelen met de ‘krokodil met kiespijn’ en vullingen maken van klei.

Niet bang voor de dokter

Het doel van het jaarlijkse Teddy Bear Hospital is om kleuters op een speelse manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en alles wat daarbij hoort. Op deze manier leren zij dat je niet bang hoeft te zijn voor ‘witte jassen’ en ziek zijn. Ook de berendokters profiteren, zij kunnen in het berenziekenhuis ervaring opdoen in de omgang met jonge kinderen.
Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students’ Associations – The Netherlands (IFMSA-NL). IFMSA-NL is onderdeel van een internationaal netwerk van studentenverenigingen in meer dan honderd landen. De organisatie zet zich in voor medisch onderwijs, seksuele gezondheid en rechten, mensenrechten, public health en internationale uitwisselingen.

Het berenhospitaal is van 11 tot en met 14 juni geopend van 9.00 tot 15:20 uur. De pers die het berenhospitaal in werking wil zien, is van harte uitgenodigd op dinsdag 11 juni vanaf 13.00. Neem in dat geval vooraf contact op met de afdeling communicatie om u vooraf aan te melden op 020- 5662421 of via pers@amc.nl.

Over Amsterdam UMC

In Amsterdam UMC werken meer dan 15.000 professionals aan goede en toegankelijke zorg. Voor nu, en voor de komende generaties. Samen werken we aan een toekomst waarin we ziekten voorkomen en de beste behandelingen beschikbaar maken voor alle patiënten. Daartoe ontwikkelen we nieuwe diagnostiek en behandelmethoden, in samenwerking met professionals uit andere, gerenommeerde nationale en internationale instellingen.

Jaarlijks behandelen we ruim 350.000 patiënten op onze beide locaties – AMC en VUmc. De nadruk ligt daarbij op complexe patiëntenzorg en de hooggespecialiseerde behandeling van zeldzame aandoeningen.

In Amsterdam UMC leiden we duizenden jonge mensen op tot arts, specialist of verpleegkundige. Onze onderzoekers zijn verenigd in acht onderzoeks-instituten zodat we onze ambitie gestalte kunnen geven om internationaal toonaangevend onderzoek uit te voeren. In Amsterdam UMC werken AMC en VUmc samen aan academische patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs & opleidingen.

Bron: Amsterdam UMC
Datum: 06 juni 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707