Foodwatch lanceert offensief voor gezonde voeding, nieuwe regering kan wettelijke maatregelen niet langer ontlopen

Voedselwaakhond foodwatch eist samen met haar consumentenachterban dat politieke partijen, bij het vormen van een nieuwe regering, een gezondere voedselomgeving via wettelijke en financiële maatregelen afdwingen. Onder deze maatregelen vallen onder meer een suikertaks en een totaalverbod op ongezonde kindermarketing. Bezorgde consumenten schrijven de politieke partijen rechtstreeks aan via de e-mailactie ‘Offensief voor onze gezondheid’.

Nieuw gepubliceerde onderzoeken van verschillende Nederlandse universiteiten bevestigen waar foodwatch zich al jaren hard voor maakt: wetgeving is broodnodig, want de vrijblijvende afspraken met de voedingsindustrie volstaan niet om overgewicht tegen te gaan. Het huidige kabinet, dat binnenkort aftreedt, bevestigt dit. Huidig staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Blokhuis: “Tegelijkertijd, zo zeg ik in alle openheid, zijn we er niet met de huidige inzet. (…) Dat was al van begin af aan duidelijk.” 

Campaigner Elif Stepman van foodwatch: “Het is onvoorstelbaar dat het huidige kabinet ondanks de kennis van goede maatregelen én het bewijs dat ze ook in Nederland werken, weigert om ze door te voeren. Eén plus één is twee zou je denken. Helaas is dit in Nederland nul. Hopelijk vertegenwoordigt het volgende kabinet straks echt eens ons recht op gezonde voeding, in plaats van de belangen van de voedingsindustrie.” 

Lees hier meer

Bron: Foodwatch
Datum: 5 februari 2021

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl