Hoe een assistentiehond mensen met een beperking helpt

Niets is meer vanzelfsprekend als je leeft met een beperking of langdurige ziekte. Je dagelijkse activiteiten vergen meer energie, tijd en hulp. Hoe ga je daarmee om en wat kun je doen om niet elke keer weer om hulp te hoeven vragen? Een assistentiehond kan op een hele mooie en praktische manier helpen!

Een assistentiehond helpt mensen met een beperking in het dagelijkse leven en zorgt voor meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Een assistentiehond is ook een slim maatje, helpende hand en ‘vertrouwenspersoon’ die 24/7 de weg leidt, voor structuur zorgt en zijn baasje in veiligheid brengt.

Kinderen met een beperking raken vaak in een sociaal isolement en een assistentiehond kan dat juist doorbreken. Stichting De Hond Kan De Was Doen zet zich daarvoor in, dit is een onafhankelijke landelijke stichting zonder winstoogmerk, alle bestuursleden werken op vrijwillige basis.

In Nederland leven alleen al 1,7 miljoenen mensen met een motorische beperking, 10% van hen is jonger dan 19 jaar. Dit besef maakt dat alle krachten gebundeld dienen te worden om de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen met een beperking te ondersteunen. Helaas is er een wachtlijst voor assistentiehonden. Deze moet korter, vindt u ook niet?

Fondsen werven om de teamtrainingen van assistentiehonden te financieren

Een assistentiehond kan vaak niet vergoed worden door zorgverzekeraars en gemeenten, gelukkig is Stichting De Hond Kan de Was Doen er om deze mensen te kunnen helpen. De stichting werft fondsen voor de opleiding van assistentiehonden in de thuissituatie. Zo’n opleiding is kostbaar en vindt plaats door erkende en gekwalificeerde scholen. In de opleiding krijgen zowel de hond als zijn ‘baas’ training. De training in de thuissituatie zorgt ervoor dat de assistentiehond meteen hulp op maat leert bieden. Het baasje leert tegelijkertijd door het trainingsprogramma zijn eigen zelfredzaamheid te vergroten. Bekijk onderstaand een video van Anita en haar lieve hulphond Butler. Anita heeft MS, haar hulphond helpt haar in het dagelijks leven met klusjes zoals het doen van de was, de post halen en boodschappen doen. Dit is voor Anita enorm fijn, zij kan nu zelfstandiger door het leven gaan.

Stichting De Hond Kan de Was Doen wil heel graag meer mensen helpen, omdat het zó hard nodig is. Steun hen hier met uw donatie, iedere euro telt! Meer informatie vind je op de website van www.dehondkandewasdoen.nl

Datum: 16 februari 2021

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl