Kinderfiets over? Lever ‘m in en maak een kind blij

april 15, 2021

Rotterdam en ANWB starten inleveractie voor kinderfietsen

Elk kind een eigen fiets. Voor vele kinderen in Rotterdam is dat helaas niet vanzelfsprekend door de financiële thuissituatie. En dat moet anders. Gemeente Rotterdam en ANWB starten daarom vanaf vandaag met een lokale inleveractie voor kinderfietsen.

En daarom de oproep aan de stad. Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere kinderfietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind, voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, meters maken.

Hoe werkt het?

De fietsen kunnen worden ingeleverd bij een van de 10 aangesloten Rotterdamse partners verspreid over de stad. Alle fietsen krijgen een kwaliteitscheck én opknapbeurt. Op deze manier krijgt de fiets een tweede leven.

Als de opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets, gaan ze naar een fietswerkplaats. Denk aan De Fietsenbank bij Het Gemaal in de Afrikaanderwijk, Stichting Pluspunt en de Hoekmaat in Charlois. Hier kunnen kinderen die nog geen fiets hebben én zich hebben aangemeld een fiets komen ophalen.

Elk kind verdient een fiets

Elk kind moet veilig door Rotterdam kunnen fietsen. Om goed te leren fietsen, moeten ze meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. En dat kan alleen met een eigen fiets. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “We vragen ouders om hun kinderen met de fiets naar school te brengen in plaats van met de auto. Maar het zou nog mooier zijn als kinderen zelf aan hun ouders vragen om met de fiets naar school te mogen.”

Waar kan ik de fiets inleveren of kan ik mij aanmelden voor een fiets?
In Rotterdam kun je de fiets(en) op meerdere locaties inleveren. Meld de fiets aan via de ANWB-website en zoek een locatie bij jou in de buurt. Je leest hier ook waar de fiets precies aan moet voldoen.

Is het lastig om vanwege je financiële situatie aan een kinderfiets te komen, maar zou je er graag een willen? Meld je dan aan via de Verkeersonderneming via deze link.

De inleveractie loopt tot en met 31 mei 2021.

Bron: Rotterdam
Datum: 15 april 2021

Meer nieuws


Lancering nieuwe mobile learning tool

juni 18, 2021
Makkelijker en effectiever kennis delen met een nieuwe leerinnovatie: WisbitsLeren wordt leuker en toegankelijker: kleine brokjes kennis delen in uiteenlopende vormenGeen externe ontwikkelaar meer nodig: Wisbits geeft de autonomie terug aan de ondernemer  Op 17 juni 2021 is tijdens het virtuele Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de leerinnovatie Wisbits met een feestelijke aankondiging gelanceerd. Hoe vang je de schat aan kennis […]

One in 100 deaths is by suicide

juni 18, 2021
WHO guidance to help the world reach the target of reducing suicide rate by one-third by 2030 Suicide remains one of the leading causes of death worldwide, according to WHO’s latest estimates, published today in “Suicide worldwide in 2019”.  Every year, more people die as a result of suicide than HIV, malaria or breast cancer – […]

Oogvereniging richt steunpunt op voor nieuwkomers met een visuele beperking

juni 17, 2021
Utrecht, 17 juni 2021 – In een gammele boot de oversteek maken naar Europa, in een vreemd land een hondsmoeilijke taal leren: vluchten is voor iedereen een overlevingsslag, en al helemaal voor vluchtelingen met een visuele beperking. Op 20 juni, de Internationale Dag van de Vluchteling, lanceert de Oogvereniging een speciaal steunpunt.  “Voor nieuwkomers met […]

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl