Rotterdam investeert ruim 93 miljoen in nieuwe gymzalen

januari 29, 2021

De gemeente Rotterdam investeert de komende vier jaar ruim 93 miljoen euro in de bouw van 55 nieuwe gymzalen voor basisscholen en middelbare scholen. Dat draagt bij aan goed bewegingsonderwijs voor Rotterdamse leerlingen. De gymzalen zijn nodig als uitbreiding en ter vervanging van oude gymzalen. Die voldoen niet meer aan de eisen van nu en zijn duur in onderhoud.

Rotterdamse leerlingen krijgen minimaal twee uur per week bewegingsonderwijs. Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “De uitbreiding en vervanging van gymzalen is goed nieuws voor Rotterdamse leerlingen. Lekker bewegen in een fijne, moderne gymzaal hoort bij gezond opgroeien.”

Betere spreiding

Door de nieuwe gymzalen beter te spreiden over de stad, wordt voor veel scholen de reistijd naar de gymzaal een stuk korter. Onderwijstijd kan daardoor zo goed mogelijk worden besteed. Betere spreiding en uitbreiding van het aantal zalen lossen ook knelpunten in gymroosters makkelijker op.

Lees hier meer

Bronnen: Persberichten Rotterdam, Rotterdam
Datum: 29 januari 2021


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl