Skip to main content

Margot Scheltema nieuwe voorzitter Oogvereniging

juni 20, 2022

Houten, 18 juni 2022 – Vandaag is Margot Scheltema beëdigd als nieuwe voorzitter van de Oogvereniging. Margot Scheltema is een van de invloedrijkste vrouwen van het Nederlandse bedrijfsleven. Margot Scheltema volgt Jan Vreeburg op, van wie de maximale termijn er na 9 jaar op zit. 

Margot Scheltema: “Iedereen moet kunnen meedoen met de maatschappij. Maar dat gaat niet vanzelf: de Oogvereniging helpt graag mee.”

Bestuurlijke ervaring

Margot Scheltema is vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank. Daarnaast was ze commissaris van onder andere Schiphol, TNT Express, ASR, het Rijksmuseum, Triodos Bank en het CPB. Ze is slechtziend als gevolg van de oogaandoening retinitis pigmentosa (RP). 

Margot Scheltema kijkt ernaar uit om haar ruime werk- en levenservaring in te zetten voor de Oogvereniging. “Sleutelwoorden zijn voor mij technologie, creativiteit en optimisme. Met elkaar zijn we sterker, bij elkaar voelen we ons beter.”

Inspiratie

Luuk-Jan Boon: “We zijn blij met Margot Scheltema als nieuwe voorzitter van de Oogvereniging. Ze heeft een groot netwerk en een enorme bestuurlijke ervaring. En als het gaat om oogaandoeningen weet ze waarover ze praat. Want ze heeft daar zelf dagelijks mee te maken. Met alles wat ze heeft bereikt in haar leven zal ze een geweldige inspiratie zijn voor iedereen binnen en buiten de Oogvereniging.” 

Afscheid Jan Vreeburg

De voorzittershamer is overgedragen tijdens de Verenigingsdag van de Oogvereniging op 18 juni in Houten. Van Jan Vreeburg is op een feestelijke manier afscheid genomen als voorzitter. Er was een programma met als sprekers onder anderen Jan Terlouw en Annette Nobuntu Mul. Michel Bezuijen, de Burgemeester van Zoetermeer, heeft Jan Vreeburg verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige en langdurige inzet voor de Oogvereniging, de voormalige Glaucoomvereniging en andere organisaties.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging biedt kansen voor mensen met een oogaandoening. Dat doen we door ervoor te zorgen dat ze de beste oogzorg krijgen en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

De Oogvereniging is hét aanspreekpunt voor vragen op het gebied van ogen, zien en niet (goed) zien. Wij delen informatie, behartigen belangen van mensen met een oogaandoening en brengen mensen in contact met elkaar. Kijk op www.oogvereniging.nl.

Bron: Oogvereniging

Datum: 20 juni 2022