Skip to main content

Mental Meetup: Hoe bevorderen we de mentale gezondheid van mensen in een kwetsbare positie?

januari 28, 2023

Deze vraag staat centraal tijdens de Mental Meetup op 2 februari 2023. De Mental Meetup is één van de initiatieven van de kabinetsbrede aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’: een dag waarop activiteiten worden georganiseerd op diverse plekken in het land met mentale gezondheid als thema. 

Eén van de activiteiten op 2 februari is een netwerkbijeenkomst voor bestuurders en professionals van partnerorganisaties, beleidsmedewerkers mentale gezondheid en hiervoor verantwoordelijke wethouders. We gaan met elkaar in gesprek over de mentale gezondheid van mensen die zich op dit moment in een kwetsbare sociaaleconomische positie bevinden. Er zal ook aandacht zijn voor factoren die hier invloed op kunnen hebben zoals geldzorgen en de mate van bestaanszekerheid, sporten en bewegen, en cultuur. Zo verbinden we initiatieven en delen we goede voorbeelden. 

We nodigen je van harte uit om deel te nemen en vragen je om iemand mee te nemen naar de bijeenkomst. Bijvoorbeeld iemand die zich op dit moment in een kwetsbare positie bevindt en daar ervaringen over wil delen, een professional die zich richt op het bevorderen van de mentale gezondheid of een projectleider van een mooi (lokaal) initiatief gericht op deze doelgroep.

Om je voldoende gelegenheid te geven om te netwerken, verwelkomen wij iedereen vanaf 09.00 uur. Het inhoudelijk programma start om 10.00 uur.

Aanmelden via de website

Tijdens dit evenement…

  • Word je door staatssecretaris Van Ooijen van VWS en Carsten Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie van SZW, geïnformeerd over onderdelen uit de aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’ en het bestrijden van armoede en schulden.
  • Hoor je inspirerende voorbeelden van Sadik Harchaoui (mede-initiatiefnemer SchuldenlabNL en ontwikkelaar van Schuldenlab070), maar ook van (lokale) initiatieven, zoals Geldfit, Stichting Life Goals en Stut Theater.
  • Verdiepen we ons in hoe het is om te leven in een kwetsbare sociaaleconomische positie doordat ervaringsdeskundigen aan het woord komen.
  • Is er ruim mogelijkheid om te netwerken en nieuwe acties aan de landelijke beweging voor mentale gezondheid te verbinden.

Bekijk het gehele programma op de website van Mental Meetup.

We hopen je op 2 februari bij de netwerkbijeenkomst te ontmoeten om zo gezamenlijk impact te maken. Want mentale gezondheid is van ons allemaal!

Met vriendelijke groet,

MEER INFO EN AANMELDEN

Bron: Alles is gezondheid

Datum: 28 januari 2023

Meer nieuws