MIMETAS opent een centrum voor fenotype screeningen

mei 31, 2021

Datum: Donderdag, 27 mei 2021
Tijd: 09:00

Essay van het grootste gerapporteerde orgaan op een chip ooit uitgevoerd

Leiden, Nederland, 27 mei 2021 – MIMETAS, de wereldwijde leider in menselijke organen chip modellen, heeft zojuist zijn fenotype screening centrum geopend. Het centrum faciliteert grootschalige screeningcampagnes op organen chips, een krachtige technologie die de menselijke fysiologische relevantie van gekweekte weefsels verbetert door gebruik te maken van microfluïde technieken. In tegenstelling tot andere organen chip platforms biedt de MIMETAS OrganoPlate technologie de schaalbaarheid en de verwerkingscapaciteit die nodig zijn voor onderzoek naar geneesmiddelen.

“We zijn erg trots op de opening van dit nieuwe centrum”, zegt Jos Joore, CEO van MIMETAS. “Ons nieuwe fenotype screening centrum faciliteert organen chip screening in combinatie met high-content imaging en machine lerende data-analyse om kandidaat-geneesmiddelen te identificeren voor de huidige onvervulde medische behoeften. Onze klanten begrijpen dat voor de mens relevante ziektemodellen aan de basis moeten liggen van elke poging om geneesmiddelen te ontdekken. Bovendien stimuleren deze baanbrekende technologieën de creativiteit en doelgerichtheid van onze wetenschappers om een verschil te maken in het leven van patiënten.”

Grootste Organ-on-a-Chip samenstellingsonderzoek

MIMETAS meldde onlangs een succesvolle screening van 1.546 verbindingen in duplo op een 3D-angiogenese-assay in de OrganoPlate 3-lane 64. Veelbelovende connecties uit dit onderzoek worden momenteel onderzocht. “Voor zover wij weten, is dit de grootste organen chip screening dat ooit is gerapporteerd,” legt Joore uit. “We werken samen met grote farmaceutische bedrijven, die onze expertise op het gebied van de screening van ziektemodellen nodig hebben, en kunnen veelbelovende kandidaten snel naar de kliniek brengen. Op die manier zorgen we ervoor dat we nieuwe geneesmiddelen op de meest efficiënte manier naar patiënten brengen.”

Nieuw energieneutraal laboratorium

Het gloednieuwe screeningcentrum is gevestigd in het nieuwe hoofdkantoor van MIMETAS aan de oever van de Oude Rijn, de oude noordgrens van het Romeinse Rijk. Het is het eerste energieneutrale laboratoriumgebouw in Nederland. Dit duurzame gebouw heeft een CO2-reductie van 40% bereikt door hergebruik van materialen uit een voormalig complex van de Universiteit Leiden. Joore voegt toe: “Het is zeer inspirerend om ons onderzoek uit te voeren omringd door materialen die gerecycled zijn uit laboratoria waar Nobelprijswinnaars hun baanbrekende wetenschap hebben bedreven.

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl