Museum Het Schip, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Rijksmuseum Muiderslot in de race voor de RAAK Stimuleringsprijs 2021

november 3, 2021

Welk museum heeft het beste plan voor een inclusieve museumervaring voor mensen met een visuele beperking en wint daarmee de RAAK Stimuleringsprijs 2021? Tot en met 30 november kan het grote publiek via de website stemmen op de drie kanshebbers: Museum Het Schip (Amsterdam), Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Rijksmuseum Muiderslot (Muiden). 

“Tijdens de lockdown konden we niet naar het museum. Wat een gemis was dat! Mensen met een visuele beperking voelen dat gemis heel vaak, ook als de musea wél open zijn. Met de RAAK Stimuleringsprijs willen we ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt in het museum. Alle musea in Nederland inclusief, dat is ons doel!” – Luuk Jan Boon, directeur Oogvereniging.

Over de RAAK Stimuleringsprijs

De RAAK Stimuleringsprijs maakt projecten mogelijk die zorgen voor een inclusieve museumervaring voor mensen met een visuele beperking. Uit alle inzendingen heeft de jury onder voorzitterschap van cabaretier en columnist Vincent Bijlo 3 finalisten gekozen. Tot 30 november kan iedereen in Nederland zijn stem uitbrengen via www.raakstimuleringsprijs.nl. Op basis van het aantal stemmen wordt bepaald welk plan de eerste, tweede en derde prijs krijgt. Het winnende museum krijgt € 30.000,- om het plan uit te voeren. De prijsuitreiking is op woensdag 8 december.

De RAAK Stimuleringsprijs wordt sinds 2016 uitgereikt – aanvankelijk door het Oogfonds, sinds dit jaar voor het eerst door de Oogvereniging. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Accessibility / Bartiméus en Koninklijke Visio. De prijs wordt mogelijk gemaakt door diverse fondsen in het oogveld.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging is de belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland. Een toegankelijke samenleving waarin iedereen kan meedoen is waar de vereniging zich voor inzet. 

Datum: 1 november 2021

Bron: Raak


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl