De Nederlandse Lyme Monitor 2019

Nederlandse Lyme Monitor 2019

Vandaag om 13.45 uur ontving de Tweede Kamer de Nederlandse Lyme Monitor 2019. Voorzitter Fred Verdult, voorzitter van de Lymevereniging, overhandigde het rapport aan de leden van de Vaste Kamercommissies VWS en SZW in de Statenpassage, Plein 2 te Den Haag. 

Meer dan honderd chronische Lymepatiënten zijn tegelijkertijd aanwezig op het Plein. Via een live verbinding via Facebook kan iedereen de overhandiging volgen (facebook.com/lymevereniging). De Kamerleden zijn uitgenodigd om na de officiële overhandiging mee te lopen naar het Plein om met de patiënten te spreken.

Nederlandse Lyme Monitor 2019

Voor het eerst zijn chronische Lymepatiënten in Nederland goed in kaart gebracht: in twaalf dagen tijd hebben 1.657 chronische Lymepatiënten de uitgebreide online vragenlijst ingevuld.

Het resultaat is schokkend: de gezondheid, de zorg, behandeling en de kwaliteit van leven van chronische Lymepatiënten zijn erbarmelijk. Het Nederlands Lyme Expertisecentrum dat twee jaar geleden is opgericht heeft in de praktijk nog niets verbeterd voor chronische Lymepatiënten.

In het rapport De Nederlandse Lyme Monitor 2019 heeft de Lymevereniging het Lyme Deltaplan opgenomen met tien dringende punten om de wanhopige situatie van chronische Lymepatiënten te verbeteren. Download hier het rapport.

Bron: Lymevereniging
Datum: 16 april 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707