Noordwest selecteert MedicomZes en ULC voor nieuwbouw fase 1

mei 24, 2022

Noordwest Ziekenhuisgroep selecteert voor de realisatie van nieuwbouw fase 1 op haar locatie in Alkmaar MedicomZes en ULC Installatietechniek. MedicomZes is verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden en coördinatie. ULC Installatietechniek verzorgt de aanleg van alle installaties. Peter Geerlings, projectdirecteur nieuwbouw: “Het komt in deze turbulente tijd, die grote impact heeft op de markt, aan op vertrouwen. Vertrouwen en de gemaakte afspraken zijn de basis van de samenwerking die we als partijen uitspreken voor de realisatie van dit mooie project.”

Start werkzaamheden

De bouwtekeningen worden nu eerst verder in gezamenlijkheid afgestemd door de geselecteerde aannemers en Noordwest als opdrachtgever. Vervolgens zal, na de gebruikelijke besluitvorming, het uitvoeringscontract ondertekend worden. Daarna starten de werkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuisgebouw in navolging van de bouwkuip die momenteel wordt aangelegd.

Nieuwbouw fase 1

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. In de nieuwbouw fase 1 bevindt zich de ‘acute as’ met de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp en de intensive care. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage. Zie voor meer informatie: www.noordwestbouwt.nl

MedicomZes en ULC installatietechniek

MedicomZes is als onderdeel van Visser & Smit Bouw (een VolkerWessels onderneming), een specialistische bouwer op het gebied van ziekenhuizen, laboratoria, cleanrooms en zorgvastgoed. ULC ontwerpt, realiseert en onderhoudt technische installaties, al bijna 100 jaar, in de gezondheidszorg, laboratoria en andere sectoren.

Bron: NWZ

Datum: 24 mei 2022

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl