Skip to main content

Noordwest Tour de Friends. Fiets mee voor een Magic Carpet en breng patiënten in het ziekenhuis in beweging

mei 17, 2022

Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert, samen met Vrienden van Noordwest, op woensdag 13 juli de 1e editie van Noordwest Tour de Friends. Een uniek fietsevent in het ziekenhuis in Alkmaar om geld in te zamelen voor een Magic Carpet. Iedereen kan meefietsen. 

Beweeg je beter! met Magic Carpet

Magic Carpet is een interactieve vloer- en tafelprojectie die patiënten van jong tot oud op een leuke manier in beweging brengt. Marlou Staal, fysiotherapeut en projectleider Beweeg je beter!, vertelt: ‘Bewegen is goed voor iedereen. Juist voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Een week op bed liggen kost 1,4 kg aan spiermassa en 10% aan spierkracht. Er is 3 maanden intensieve revalidatie nodig om dit terug te krijgen. Het blijven bewegen tijdens de ziekenhuisopname is daarom belangrijk. Het verkleint de kans op complicaties en op een lange opnameduur.’ Voor de afdeling fysiotherapie reden genoeg om binnen Noordwest bewegen actief onder de aandacht te brengen met het project Beweeg je beter! 

Meedoen

Aanmelden voor Noordwest Tour de Friends kan via www.vriendenvannoordwest.nl voor 1 (of meer) van de 4 rondes van 50 minuten. De 1e ronde start om 16.00 uur en de laatste om 19.00 uur. De bijdrage is € 50,- voor ronde 1, 2 of 3 en € 100,- voor businessronde 4. Deelnemers kunnen hun bijdrage vergroten door middel van sponsoring. Leuk detail: als deelnemer trap je mee op de fietsen die gebruikt worden door de patiënten.

Vrienden van Noordwest

Vrienden van Noordwest zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten in de  ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, aangenamer maken en ondersteunen bij een sneller herstel. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Meer informatie, ook over Noordwest Tour de Friends, is terug te vinden op www.vriendenvannoordwest.nl of mail naar vrienden@nwz.nl

Bron: Noordwest Ziekenhuisgroep

Datum: 17 mei 2022