Noordwest Ziekenhuisgroep brengt lied uit om stil te staan bij het coronavirus

In kader van nationale corona-bezinningsdag hebben medewerken van Noordwest Ziekenhuisgroep een lied geschreven en opgenomen. De reden is om, samen met collega’s en (ex-)patiënten, op een gepaste manier stil te staan bij de impact van het coronavirus op de samenleving.

Het lied

Het lied is in samenwerking met Popup Choir uitgevoerd door medewerkers van Noordwest. Een eigen, toepasselijke versie van het nummer ‘zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder zijn één voor één elementen die tekenend zijn geweest voor afgelopen tijd. Door het lied hopen we te verbinden en mensen een moment voor bezinning te bieden.

Corona bezinningsdag

6 oktober is uitgeroepen tot nationale corona-bezinningsdag: een landelijke dag voor iedereen die met het virus te maken heeft (gehad). Deze dag geeft iedereen de mogelijkheid stil te staan bij de mensen die zijn overleden aan het virus of ziek zijn (geweest), maar ook bijvoorbeeld bij het verlies van een onderneming/baan of ander verdriet. Een dag waarop we terugkijken, maar ook hoopvol vooruitblikken. Want helaas zitten we er ook nu nog middenin.

Challenge 

Om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan het belang van bezinning is er een #bezingingchallenge in het leven geroepen. Met deze challenge vraagt Noordwest zoveel mogelijk mensen en ziekenhuizen of zorginstellingen om de komende tijd op social media een foto, video of soortgelijk lied met deze hashtag te delen waarin duidelijk wordt dat ook zij stilstaan bij de impact van het virus, in de breedste zin van het woord.

Het lied is te bekijken via deze link: https://youtu.be/8yojQ–BGFE

Datum: 6 oktober
Bron: NWZ

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl