Skip to main content

Noordwest Ziekenhuisgroep lanceert podcastserie Naast Noordwest

januari 21, 2023

Noordwest Ziekenhuisgroep brengt een bijzondere podcast. Zorgprofessionals en patiënten zijn in Naast Noordwest met elkaar in gesprek. Dit resulteert in unieke en indrukwekkende verhalen over momenten en gebeurtenissen die zij samen beleefd hebben, en die hun relatie kleur hebben gegeven. De podcast is zowel voor zorgprofessionals en patiënten als algemeen publiek bedoeld. Elke aflevering geeft een andere blik op hoe belangrijk de interactie tussen professional en patiënt is en laat zien welk inzicht zij elkaar geven en wat dat voor hen persoonlijk betekent in hun proces of perspectief. In de podcast gaan zorgprofessional en patiënt met elkaar terug naar het moment dat voor hen van betekenis is geweest. 

Vanaf vandaag is de podcastserie voor iedereen te beluisteren op alle populaire podcastplatformen, zoals Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify of de website.

Naast Noordwest

De podcast bestaat uit tien oprechte, ontroerende, mooie en soms ook heftige afleveringen. Zo hoor je bijvoorbeeld ex IC-patiënt Wout, die het na zijn IC-opname nog steeds fysiek én mentaal moeilijk heeft. Hij gaat terug met IC-verpleegkundige Sonja naar de plek waar hij gelegen heeft. Of het verhaal van gynaecoloog Sanne van der Kooij en patiënt Daphne, die ondanks haar zware autisme en PTSS het aandurfde om met Sanne te gaan praten. Ze bouwden een bijzondere vriendschap op. Tien verhalen die laten zien – of eigenlijk laten horen – hoe waardevol de band kan zijn tussen patiënt en zorgprofessional.

Bron: Noordwest Ziekenhuisgroep

Datum: 21 januari 2023

Meer nieuws