Skip to main content

Omnihis B.V. en Promedico gaan samen verder

juni 8, 2022

Omnihis B.V. en Promedico bundelen hun krachten. Met ingang van 1 juni 2022 zijn de ontwikkelaars en leveranciers van IT-zorgsystemen voor de eerstelijnszorg gefuseerd. De twee partijen werkten al vele jaren succesvol samen. Op basis van de klantgroep, historie, DNA én gedeelde visie op de toekomst bouwen zij vanaf nu als een organisatie verder aan nieuwe, slimme ICT-oplossingen voor de zorgprofessional. De fusie biedt kansen om optimale synergie te realiseren in kennis en expertise en daarmee de multidisciplinaire zorg in de eerste lijn naar een hoger niveau te brengen.

Beide organisaties ontwikkelen IT-zorgsystemen volgens het principe ‘voor en door’ zorgprofessionals. Deze innovatieve systemen ondersteunen dagelijks zo’n 125 apotheken, 160 apotheekhoudende huisartsen en 1.200 huisartspraktijken door het hele land. Daarmee dragen ze bij aan eenvoud van en overzicht in de complexiteit van de eerstelijnszorg. “Door het samen te gaan doen, vergroot onze slagkracht én de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten. Het onderscheidende vermogen blijven we vinden in onze werkwijze zonder winstoogmerk, zodat we ons kunnen blijven focussen op het belang van onze klanten”, aldus Gijs van der Wielen, CEO Promedico.

Over Promedico

Promedico richt zich sinds 1985 op het mogelijk maken van geïntegreerde zorg, met zorgverleners voor zorgverleners. Zoals bijvoorbeeld Promedico-ASP voor huisartsen, VDF voor apotheekhoudende huisartsen en APRO voor apothekers. Deze open systemen zorgen voor optimale toegankelijkheid en uitwisseling van informatie tussen zorgprofessionals onderling en met de zorgconsument. Hiermee maakt Promedico het verschil in kwaliteit, efficiëntie en betaalbaarheid van de zorg. Dit zorgt voor de ontwikkeling van zinnige innovaties waarmee gezamenlijk de zorg nog beter wordt.

Over Omnihis

Omnihis B.V. ontwikkelt sinds 1988 software volgens het principe ‘voor en door huisartsen’ en is onder andere bekend van het Huisarts Informatie Systeem (HIS) Scipio. Omnihis streeft naar het ontwikkelen van de allerbeste digitale tooling voor huisartsenpraktijken en zorgcentra. Door de optimale integratiemoglijkheden van het HIS, gaat standaardisatie en communicatie ook makkelijker. En dat bevordert de samenwerking in de zorg. Vanuit de coöperatie zijn gebruikers altijd mede-eigenaar van het HIS.

Goed voor zorginnovatie

Door de fusie blijft alle opgebouwde kennis en expertise volledig in tact. Dat is goed voor de zorginnovatie, want dat geeft medewerkers volop mogelijkheden en ruimte om verder te ontwikkelen. Bovendien maakt dit de organisatie een aantrekkelijke werkgever in de IT-sector. “Met onze innovatieve oplossingen maken we iedere dag weer het verschil voor de zorgprofessionals in de eerste lijn. Dat je daar als IT-professional een bijdrage aan kan leveren geeft iedere dag weer een goed gevoel”, verzekert Peter Smithjes, directeur Omnihis.

Volgende stappen

Voor de bestaande klanten van Promedico en Omnihis verandert er in de dienstverlening op korte termijn niets. Promedico en Omnihis ondersteunen en onderhouden hun producten volgens de gemaakte afspraken.

Bron: Omnihis B.V.

Datum: 8 juni 2022

Meer nieuws