Skip to main content

Oogvereniging, NS en ProRail vragen aandacht voor blinde en slechtziende reizigers op de Dag van de Witte Stok 

oktober 6, 2022

Mensen die blind of slechtziend zijn ervaren regelmatig onzekere momenten bij het reizen met het openbaar vervoer. De Oogvereniging, NS en ProRail lanceren daarom samen de campagne ‘Oog voor een ander’. Treinreizigers in heel Nederland krijgen handige tips hoe zij blinde en slechtziende medereizigers kunnen helpen tijdens hun reis. De campagne activiteiten zijn op zaterdag 15 oktober, de internationale Dag van de Witte Stok.

NS en ProRail verlenen hun medewerking door beelden van de campagne te laten zien op de schermen in treinen en op perrons. Ook is er een online campagne op social media kanalen van de Oogvereniging. Daarnaast vragen leden en medewerkers van de Oogvereniging aandacht voor deze campagne op zaterdag 15 oktober op Utrecht Centraal.

Activiteiten in de regio en op Utrecht CS

De regionale ledengroepen van de Oogvereniging organiseren bovendien lokale activiteiten in een stationsgebied in hun regio. Ze informeren ziende reizigers en laten belangstellenden ervaren hoe het is om zonder zicht te reizen. Ook  op Utrecht Centraal kunnen belangstellenden met een ervaringsbril en een taststok langs geleidelijnen lopen. Als de regionale ledengroepen aankomen op Utrecht Centraal, verzamelen ze  in de centrale stationshal om letterlijk zichtbaar te zijn als groep slechtziende reizigers. Daar delen ze ervaringen en kunnen ze zelf kennismaken met een virtuele geleidelijn tussen de stationshal en de Jaarbeurs.

Meer informatie is te vinden op: 
www.oogvereniging.nl/internationale-dag-van-de-witte-stok-2022/  

Bron: Oog vereniging

Datum: 6 oktober 2022

Meer nieuws