Skip to main content

Opnieuw twee concerten My Breath My Music

januari 14, 2023

Na het indrukwekkende concert Wish you were here (december 2021) organiseert My Breath My Music in 2023 opnieuw twee concerten, genaamd Utopia. Verschillende met My Breath My Music verbonden muzikanten en huisband De Bridge treden op. 

De concerten vinden plaats op zondag 29 januari, en zondag 26 maart, beide data van 14 tot 16 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in het Maas Theater, Sint Jobsweg 3 in Rotterdam. Tijdens deze verrassende en inspirerende concerten kunt u ervaren wat allemaal mogelijk is als inventiviteit, doorzettingsvermogen, optimisme en gedrevenheid zich verenigen.

De Bridge

De Bridge uit Rotterdam is de enige band in Nederland die muziek maakt op ingenieuze, op maat gemaakte instrumenten die bandleider Ruud van der Wel ontwikkelt. Wanneer de band samen met gastmuzikanten een nieuw optreden geeft, is dat altijd een swingend en inspirerend gebeuren. De Bridge is de talentvolle huisband van Stichting My Breath My Music, die kinderen en jong volwassenen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid geeft om muziek te maken. Dit gevarieerde concertprogramma toont tevens een staalkaart van alle mogelijke instrumenten en hun bespelers. Muzikanten en publiek, iedereen leeft deze middag in Utopia: een tot de verbeelding sprekend geheel waar in gelijkwaardigheid wordt samengeleefd

Repertoire

Het repertoire van De Bridge bestaat uit bekende en minder bekende pop- en rocksongs met een enkel uitstapje richting jazz en wereldmuziek. Het repertoire voor Utopia is samen met de bandleden samengesteld. Zo zijn er nummers van bekende series en films te horen die bij de bandleden populair zijn, zoals Stand by meen Running up that hill. Op het set-list staan verder onder meer Knockin’ on heavens door, Hound dog en Waiting on the world to change. Ook zijn er eigen nummers van zangeres Florine Joosse en een improvisatie van Karin van Dijk op de Magic Flute.

De Bridge werkt met bijzondere gastmuzikanten. Willem Philipsen (ex-Postmen) speelt samen met zanger Guus Bok en vertelt hoe hij na een herseninfarct nu weer met een arm gitaar kan spelen. Het Yanna Pelser Trio en het Rotterdamse koor Papaya onder leiding van Harm Jan Schenkel brengen elk enkele eigen nummers, maar begeleiden ook de muzikanten van De Bridge. Ze doen dat onder meer in Lean on me  en het frêle Love is the Answer. Dj Elroy verzorgt de muziek in de pauze en na afloop.

Toegang

Het concert is voor slechts 10 euro live bij te wonen op zondag 29 januari en zondag 26 maart van 14.00 tot 16.00 uur in het prachtige Maas Theater op de Sint Jobsweg 3 in Rotterdam. De zaal is om 13.30 uur open.

Bron: My Breath My Music

Datum: 14 januari 2023

Meer nieuws