Skip to main content

Patiënt profiteert al 10 jaar van goede samenwerking Spaarne Gasthuis en Antoni van Leeuwenhoek

juni 3, 2023

Precies tien jaar geleden werd de afdeling radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) in het Spaarne Gasthuis gevestigd. “Het is een vorm van samenwerking die dagelijks zijn nut bewijst,” aldus onco- en hematoloog Aart Beeker: “In multidisciplinaire overleggen (MDO’s) bespreken wij met elkaar patiënten die bij ons in behandeling zijn voor bijvoorbeeld borstkanker. En onze locatie geeft patiënten van het AVL de mogelijkheid om in Hoofddorp bestraald te worden. Dit werkt buitengewoon goed. Patiënten profiteren zo van de zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet .”

Vooruitstrevende stap

Beeker was betrokken bij het tot stand komen van het nieuw te bouwen Oncologie centrum en weet nog goed hoe bijzonder het was dat het AVL zich op de begane grond van het Oncologie centrum vestigde. “Dat patiënten uit onze regio niet meer helemaal naar Amsterdam hoefden voor de behandeling van kanker met bestraling (radiotherapie), bij het AVL was vooruitstrevend. Daarnaast profiteren wij dagelijks van de kennis die er bij het AVL is. Hun expertise en onderzoeken ondersteunen ons bij het maken van behandelplannen voor de patiënt. Je leert veel van elkaar Samenwerken is ontzettend leuk en inspirerend en komt de patiënt ten goede.”

Tevreden patiënten

Inmiddels is AVL niet meer weg te denken uit het Spaarne Gasthuis. Saar Clevers-Van ‘t Hof, radiotherapeut en medisch aanspreekpunt AVL in het Spaarne Gasthuis kan het beamen: “Onze buitenlocatie in Hoofddorp wordt zeer goed benut, bijna 25% van de zorg leveren we daar. De patiënten zijn zeer tevreden over deze samenwerking, ook vanwege zoiets simpels als het kunnen parkeren voor de ingang. We doen mee in MDO’s en de lijnen met verwijzers zijn kort. We zijn goed bereikbaar, per tumorgebied weten artsen ons te vinden. Het is optimale zorg, dichtbij huis. Toch zien we ook ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld bij palliatie, de zorg die mensen krijgen in de laatste fase van het leven. Dat is ons doel voor dit jaar: nog meer uit de samenwerking halen.”

Bron: Spaarne Gasthuis

Datum: 3 juni 2023

Meer nieuws