Persaankondiging: slotbijeenkomst De Wijk aan Zet!

maart 2, 2021

Meer inspraak, middelen en mogelijkheden naar de Rotterdamse wijk

Hoe zorgen we dat meer Rotterdammers kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen? Hoe geven we meer ruimte aan de wijkdemocratie? Hoe krijgen we, kortom, de wijk aan zet? Na een maand lang stadsgesprekken te hebben gevoerd met verschillende Rotterdammers over een optimale wijkdemocratie is het tijd om te oogsten. Op vrijdag 5 maart aanstaande organiseert het college de online slotbijeenkomst De Wijk aan Zet! met onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb en de wethouders Roos Vermeij en Arjan van Gils.

De wijk aan zet!

Rotterdammers maken zelf de wijk. Ze weten precies wat er speelt en wat er moet gebeuren. Logisch dat meedoen, meedenken en meebeslissen daarbij hoort. Maar hoe zorgen we er samen voor dat dit ook gebeurt? Hoe geven we meer ruimte aan de wijkdemocratie? Kortom, hoe krijgen we de wijk aan zet? Deze vraag stond een maand lang centraal tijdens een serie stadsgesprekken over de toekomst van de wijkdemocratie.

Een startbijeenkomst en 18 bijeenkomsten in de wijken: in één maand tijd vonden er met veel verschillende bewoners gesprekken plaats over directe vormen van wijkdemocratie en betrokkenheid van de wijken. Met de opbrengt van de gesprekken wil het college van burgemeester en wethouders de voorgestelde bouwstenen voor een andere vorm van wijkdemocratie verder uitbouwen en verrijken.

Lees hier meer

Bron: Rotterdam persberichten, Rotterdam
Datum: 2 maart 2021


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl

Scroll Up