Skip to main content

Qualicor Europe kent internationaal certificaat toe

december 13, 2023

ETZ ontvangt kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) heeft net als in 2020 met succes de kwaliteitstoets van Qualicor Europe doorstaan. Dit keurmerk wordt beschouwd als het belangrijkste kwaliteitslabel voor ziekenhuizen. Het verkrijgen van deze accreditatie laat zien dat het ETZ aan hoge kwaliteitseisen voldoet en constant werkt aan het verbeteren en waarborgen van de zorgkwaliteit.

Uit het auditverslag van de auditoren van Qualicor blijkt dat het ETZ alle zogenoemde Vereiste Instellingsrichtlijnen (VIR’s) met succes heeft behaald. Bonny Boersbroek, zorgmanager in het ETZ: “We zijn blij met dit positieve rapport, waarin ons ziekenhuis veel lof wordt toegekend.”
Qualicor prijst de toewijzing van verantwoordelijkheden op de werkvloer, waar het echte verschil wordt gemaakt, en benadrukt eveneens de gepersonaliseerde zorg. Boersbroek voegt hieraan toe: “Volgens Qualicor is ‘continu verbeteren’ duidelijk zichtbaar in onze hele organisatie. Dit rapport is een prachtige erkenning voor de inspanningen van alle ETZ-collega’s bij het continu streven naar betere zorg voor onze patiënten.”

Niet verplicht

Hoewel accreditatie door Qualicor niet verplicht is, wordt het door zorgverzekeraars en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gezien als een waardevolle toevoeging voor elk ziekenhuis. Boersbroek benadrukt: “Het onderstreept de betrokkenheid van medewerkers vanuit alle sectoren van het ETZ bij het verbeteren van de kwaliteit. Bovendien biedt de audit inzichten voor verdere verbeteracties.” Als voorbeeld noemt ze: “Een essentieel verbeterpunt voor ons is de overdracht van patiënten naar ketenpartners. We nemen dit serieus op met een werkgroep, waarbij ook huisartsen en VVT-vertegenwoordigers worden betrokken. Deze werkgroep zal het volledige proces onder de loep nemen, beoordelen en uiteindelijk verbeteren.”

Met vlag en wimpel

Volgens bestuursvoorzitter Bart Berden van het ETZ hebben de medewerkers met plezier meegewerkt aan het auditbezoek op 10, 11 en 12 oktober 2023. “De collega’s hebben op positieve wijze laten zien wat ze elke dag in het ziekenhuis voor de patiënten doen. De auditoren waren onder de indruk van de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg. In combinatie met zichtbaar veel werktrots. We mogen er dus met z’n allen terecht trots op zijn dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd.”
Tijdens de officiële uitreiking van de kwaliteitsaccreditatie bevestigde dr. Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe, dat iedereen in het ETZ elke dag met passie de best mogelijke zorg wil bieden: “Niet alleen door dat te zeggen, maar ook daadwerkelijk te laten zien aan een onafhankelijk auditteam. De voorzitter van het team kon niet anders dan de loftrompet steken. Het ETZ is met recht een buitengewoon ziekenhuis, waar met lef en plezier wordt gewerkt”.

Datum: 13 december 2023

Bron: https://www.etz.nl/