Skip to main content

Samenwerking MUMC+ en SJG Weert definitief

juni 6, 2024

Het Maastricht UMC+ en SJG Weert gaan definitief een duurzame en intensieve samenwerking met elkaar aan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag (30 mei 2024) goedkeuring gegeven voor de samenwerkingsplannen tussen de ziekenhuizen. Daarmee is het beoordelingstraject volledig afgerond. Op maandag 3 juni wordt de samenwerking bekrachtigd.

In de afgelopen periode is een zorgvuldig proces van verkenning en goedkeuring doorlopen. Eerder dit jaar gaf ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) haar goedkeuring.

In de nieuwe samenwerkingsvorm versterken de ziekenhuizen elkaars patiëntenzorg. Daarbij is het doel om de juiste zorg op de juiste plek te leveren. De zorg die beide ziekenhuizen leveren sluit goed op elkaar aan. De samenwerking biedt het Maastricht UMC+ mogelijkheden om de academische en topreferente zorg verder te versterken. SJG Weert zal hierdoor ook in de toekomst een compleet aanbod aan zorg voor haar verzorgingsgebied kunnen blijven bieden.

Autonomie

SJG Weert blijft een zelfstandig ziekenhuis met een eigen bestuur en een eigen raad van commissarissen. SJG Weert wordt een b.v., waarvan het Maastricht UMC+ voor honderd procent aandeelhouder wordt.  “Er is gekozen voor deze samenwerkingsconstructie om te zorgen voor wederzijdse versterking met een duurzaam karakter, met behoud van alle ruimte voor de eigen identiteit van beide ziekenhuizen”, aldus Gertjan Kamps, bestuurder van SJG Weert.

Uitwerking

Na de formele bekrachtiging van de samenwerking wordt de komende tijd verdere invulling gegeven aan de opgestelde plannen. “Daarbij staat het belang van patiënt, inwoner en medewerkers te allen tijde voorop.”, zegt Helen Mertens, voorzitter van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+. “Zo zullen patiënten voor bepaalde minder complexe behandelingen in het SJG Weert mogelijk sneller terecht kunnen. De keuze is echter altijd aan de patiënt zelf. Een ding is zeker: samen staan we voor de best mogelijke zorg in onze regio.”

Bron: Maastricht UMC+ en SJG Weert

Datum: 6 juni 2024

Meer nieuws