Skip to main content

Scolioscoop curve: eerste zelftest voor scoliose patiënten

januari 17, 2022

“Hoe gaat het met mijn rug?” Dat is een vraag die scoliose patiënten, ouders, artsen, fysiotherapeuten en wij hebben. Daarom zijn we al sinds 2018 bezig met het ontwikkelen van scoliose screening hulpmiddelen.

We zijn daarom ook erg trots dat de Scolioscoop Curve de eerste zelftest is voor Scoliose patiënten om thuis de rug te monitoren. Vanaf vandaag te bestellen op onze nieuwe website: www.scolioscoop.nl.

Er zijn nog veel andere dingen gebeurd afgelopen jaar:

  • De validatie studie van de Scolioscoop
  • De eerste 400 Scolioscopen zijn geleverd voor de Curve-studie aan het Radboud UMC
  • Het ontwerp van de Scoliosopen zijn beschermd
  • Dokter (Hanneke) van West heeft meerdere presentaties mogen geven over scoliose en de Scolioscoop.

Pre-order de scolioscoop curve nu voor €20,-

De Scolioscoop Curve is nu te bestellen als pre-order en zal in februari 2022 verzonden worden. De opbrengst van de verkoop van de pre-order actie zal gaan naar het onderzoek om preventief screenen naar Scoliose te herintroduceren. Dit is een onderzoek dat wordt uitgevoerd in samenwerking met het Erasmus MC en JGZ Zuid-Holland West.

Pre-order curve

Zelf net zo betrouwbaar meten als een arts 

In het ziekhuis controleert een getrainde arts je rug. Als je thuis met de Scolioscoop meet hoe betrouwbaar is dan de uitkomst? Uit de validatie studie blijkt, dat je als ouder/vriend/familielid met de Scolioscoop Curve net zo betrouwbaar kan meten als een getrainde arts.

Lees verder >

En toen was er de scolioscoop curve…

Sommige producten ontstaan omdat er nieuwe technologie beschikbaar is, sommige producten omdat er een probleem is waar een oplossing voor nodig is. Het zaadje voor de Scolioscoop curve is geplant in een brainstorm over zinnige zorg. Hoe kunnen we de zorg voor scoliose patiënten verbeteren?

Lees hoe de eerste zelftest voor Scoliose patiënten is ontstaan

De curve studie

In de Curve studie gaan alle scoliose centra in Nederland een nieuw protocol met de Scolioscoop Curve en vragenlijsten vergelijken met regelmatige röntgencontrole. Lees hier hoe met de eerste 400 Solioscopen onderzocht gaat worden of het mogelijk is minder röntgenstraling te gebruiken bij scoliose controles.

Bron: Scolioscoop
Datum: 13 januari 2022

Meer nieuws