Skip to main content

Social Sofa onthult als symbool voor Pandemie in Ziekenhuis Rivierenland

mei 31, 2022

Rechts: Emilie Schreuder, SEH Verpleegkundige en Aad Schreuder, Corona patiënt (vader en dochter) Links: Bart (Corona patiënt) en Nathalie en dochter Amber Jansen – Heimans

Op maandag 30 mei is voor de hoofdingang van Ziekenhuis Rivierenland een ‘social sofa’ (bankje van mozaïek) onthuld. Het bankje is een herinnering aan twee jaar Corona Pandemie. Gemaakt door en voor medewerkers en voor patiënten en hun naasten. Het idee achter een social sofa is dat het mensen met elkaar in contact brengt. In eerste instantie met de gedachte om met elkaar te kunnen praten over deze gebeurtenissen van de afgelopen twee jaar die de bewoners in de regio en de medewerkers van het Ziekenhuis zo geraakt hebben. Het bankje is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Stichting Vrienden van het Ziekenhuis Rivierenland.

Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur: we vonden het als ziekenhuis belangrijk om een tastbare herinnering te hebben aan een periode die zoveel gevraagd heeft van onze medewerkers, maar ook van de inwoners van de Regio Rivierenland. Met een social sofa kiezen we voor een symbool dat niet alleen nu, maar juist in de toekomst van waarde kan zijn. Bij het verwerken van alles wat er gebeurt is, maar ook juist even contact te maken met een ander. Iets wat in de coronaperiode opeens niet meer zo vanzelfsprekend was. Maar wel iets wat voor mensen zo belangrijk is in het leven. Het bankje staat symbool voor onze saamhorigheid. Voor het feit dat iedereen een steentje heeft bijgedragen aan de zorg voor al onze patiënten.”

Bron: Ziekenhuis Rivierenland

Datum: 31 mei 2022