Spaarne Gasthuis en Streeklab Haarlem bestendigen samenwerking in regio

januari 25, 2022

Het Spaarne Gasthuis en Streeklab Haarlem hebben deze week hun samenwerking voor vijf jaar verlengd. Hiermee bestendigen zij de zorg voor diagnostiek en behandeling van infectieziekten voor de patiënten in de regio.

Volgens Joris van der Putten, zorgmanager van het Spaarne Gasthuis is tijdens de pandemie nog duidelijker geworden dat Streeklab Haarlem een geschikte partner is om mee samen te werken en te vernieuwen. “Zo heeft het Streeklab tijdens de coronacrisis in razendsnel tempo PCR sneltesten op de SEH en corona-afdeling ingevoerd en kunnen we bouwen op uitstekend advies. Nu gebleken is dat infectieziekten een belangrijk aandachtsgebied blijft, is goed partnerschap van buitengewoon belang. We zijn blij dat we deze hebben kunnen bekrachtigen voor de aankomende jaren.”
 
Streeklab Haarlem is het laboratorium voor medische microbiologie dat huisartsen, verpleeghuizen en ziekenhuizen ondersteunt met diagnostiek en advies op het gebied van infectieziekten. Omdat al deze zorgverleners gebruik maken van hetzelfde lab, krijgen patiënten de optimale zorg, wordt vertraging of dubbele diagnostiek door verschillende artsen voorkomen en is er goed zicht op de verspreiding van resistente bacteriën en virussen in de regio.
 
Dit voordeel werd extra duidelijk toen Streeklab Haarlem als partner van de GGD Kennemerland alle coronatesten in de regio uitvoerde. Door de samenwerking tussen de regionale partijen waren uitslagen van patiënten al bekend bij opname in het ziekenhuis of verpleeghuis en konden zorgmedewerkers snel weer aan de slag bij een negatieve test. 
 
Spaarne Gasthuis en Streeklab Haarlem werken van oudsher samen en het lab is gevestigd op het ziekenhuisterrein in Haarlem Zuid. Afgelopen jaar hebben zij met Atalmedial, het laboratorium voor klinische chemie, het Consortium Integrale Digitale Diagnostiek Kennemerland opgericht om gezamenlijke afspraken te maken met huisartsen en zorgverzekeraars. Hiermee wordt de continuïteit van de zorg voor infectieziekten bij de patiënten in Kennemerland goed gewaarborgd.

Datum: 20 januari 2022

Bron: Spaarne Gasthuis

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl