Skip to main content

St Jansdal organiseert bijeenkomst voor kinderen waarvan ouder kanker heeft

maart 27, 2024

Wanneer een ouder kanker krijgt, dan raakt dat het hele gezin. “Niet alleen de wereld van een ouder staat op z’n kop, maar dat van alle gezinsleden”, vertelt Alex Bos, GZ-psycholoog. “Omgaan met kanker binnen het gezin is geen gemakkelijke taak. Kinderen lopen met vragen en emoties rond waar je als ouder ook niet altijd het antwoord op hebt.” Om ouders en kinderen te ondersteunen, organiseert ziekenhuis St Jansdal op donderdag 18 april een informatieavond voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, verdeeld over twee leeftijdsgroepen.

Jessica Mons, medisch maatschappelijk werker: “Praten met je kinderen over je ziekte is heel belangrijk. Communicatie speelt een belangrijke rol in hun verwerkingsproces. Maar kinderen verschillen onderling erg in hun behoeftes en reacties. Er zijn kinderen die heel veel willen weten, die veel vragen stellen over de ziekte. En er zijn kinderen die er bijna niets van willen weten, die zich er heel erg voor afsluiten. Als ouder is het soms zoeken naar een juiste balans in het vertellen van informatie. Boos, verdrietig of angstig… Tijdens de speciale kinderbijeenkomst kunnen kinderen onderling met elkaar in gesprek gaan over emoties waar ze mee worstelen.”

Voor ouders

Tegelijkertijd met de kinderbijeenkomst, vindt er een informatieavond voor ouders plaats waarbij aandacht is voor wat er bij de kinderbijeenkomst gebeurt. Daarnaast is er volop ruimte om tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Zowel bij de kinderbijeenkomst als bij de informatieavond voor ouders is een psycholoog en/of een orthopedagoog aanwezig.

Meer info

De avond start om 18.30 uur en is rond 20.00 uur afgelopen. Kinderen worden verdeeld in twee groepen: 6 tot en met 12 jaar en 12 tot en met 18 jaar. Aanmelden kan via Klinische.psychologie@stjansdal.nl. Na aanmelding ontvangt u binnen een paar werkdagen een bevestiging per mail met aanvullende informatie. De bijeenkomsten vinden plaats in het ziekenhuis in Harderwijk.

Bron en foto: www.stjansdal.nl

Datum: 27 maart 2024

Meer nieuws