Subsidie voor inheemse planten

mei 26, 2021

Wie inheemse plantensoorten in de tuin plant, helpt de biodiversiteit in de stad. Daarom kunnen Rotterdammers voor inheemse planten, kruiden, heesters, struiken en bomen subsidie krijgen.

Een inheemse plant is een plant die van nature ergens voorkomt. Insecten en andere dieren zijn vaak afhankelijk van inheemse plantensoorten voor voedsel, veiligheid en voortplantingsplekken. De insecten, zoals bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en vliegen, zijn weer een bron van voedsel voor onder meer vogels en kleine zoogdieren.

In de afgelopen decennia is een sterke afname in dier- en plantensoorten en een afname in diversiteit te zien. Daarom biedt Rotterdam oplossingen voor herstel van de biodiversiteit.

Subsidie

Zo geeft de gemeente subsidie voor inheemse planten, kruiden, struiken en bomen. Voor elke vierkante meter groen die u toevoegt, kreeg u al 10 euro subsidie. Als u 20 vierkante meter groen toevoegt aan uw tuin, kan daar een bedrag bijkomen: 1 euro per inheemse (vaste) plant of kruid, 2 euro per inheemse heester of struik en 10 euro per inheemse boom. De bijdrage is onderdeel van de subsidieregeling klimaatadaptatie.

Voorwaarden

Wie in aanmerking wil komen voor deze bijdrage moet voldoen aan de voorwaarden van de subsidieregeling. Deze zijn te vinden op de loketpagina. Een belangrijke voorwaarde is dat u minimaal 20 vierkante meter aan groen aanlegt. Voor bomen geldt dat deze een stamomtrek moeten hebben van meer dan zes centimeter op één meter hoogte van de grond.

Bron: Gemeente Rotterdam

Datum: 26 mei 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl