Suikermaxdag: kinderen overschrijden nu al jaarlijkse suikerlimiet

juli 12, 2021

Populaire kinderdrankjes duwen allerjongsten snel over hun suikermaximum
Vrijdag 9 juli is de eerste ‘Suikermaxdag’ van 2021: voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Kleine kinderen hebben nu al hun maximale jaarhoeveelheid suikers bereikt, gebaseerd op het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie. Volgens de WHO mag maximaal 10% van je dagelijkse hoeveelheid calorieën uit vrije suikers (dit zijn toegevoegde suikers plus suikers in vruchtensappen) bestaan. Kinderen van 4 tot 8 jaar zitten bijna aan het dubbele (19,25%), dus valt hun Suikermaxdag ook dubbel zo vroeg op het jaar. Over het algemeen geldt: hoe jonger, hoe groter het suikerprobleem. De jaarlijkse Suikermaxdag is in het leven geroepen door voedselwaakhond foodwatch. De consumentenorganisatie vraagt zo aandacht voor het gebrek aan actie en regulering om minder suiker in producten te stoppen, zoals in drinkpakjes voor kinderen.

Met deze drinkpakjes bereiken kinderen snel hun suikermax
Een kind mag volgens het WHO-advies per dag 8,75 suikerklontjes aan vrije suikers consumeren. Of het nu om populaire vruchten- en yoghurtdrinkpakjes of chocolademelk gaat: als kinderen er ééntje van drinken zitten ze al snel (bijna) aan hun dagelijkse suikerlimiet.

Lees hier verder.

Datum: 12 juli 2021


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl