Super innovatief hulpmiddel dat blinden en slechtzienden voorleest

Probeer nu zelf de OrCam MyEye uit tijdens ZieZo-beurs

Rotterdam, 12 maart 2019 – OrCam Technologies – de innovatieve kunstmatig zicht – ontwikkelaar uit Israël – staat ook dit jaar weer op de ZieZo-beurs (15/16 maart). Het bedrijf ontwikkelde de OrCam MyEye, een discreet apparaatje dat op basis van artificial intelligence technologie teksten opleest voor de slechtziende of blinde gebruiker. Vakliteratuur, kranten, boeken, restaurantmenu’s, etiketten, informatieborden, bankbiljetten en zelfs kleuren; alle teksten die je aanwijst, worden direct omgezet in gesproken taal. De OrCam MyEye leest zelfs digitale teksten van computer- of smartphoneschermen en kan, dankzij zeer geavanceerde slimme software, ook nog eens gezichten herkennen. Het compacte, lichtgewicht cameraatje wordt eenvoudig op een brilmontuur geklikt en kan overal eenvoudig gebruikt worden: op het werk, thuis of onderweg. OrCam MyEye 2 is de enige kunstmatig zicht wearable die geactiveerd wordt door eenvoudige handgebaren of door de blik van de gebruiker – handsfree te gebruiken en zonder smartphone of Wi-Fi.

“Met de OrCam MyEye ben ik in staat om zelf vakliteratuur te lezen in plaats van te luisteren naar een opname of te lezen in braille. Dit geeft mij als zelfstandig ondernemer heel veel vrijheid en onafhankelijkheid. Met behulp van de OrCam MyEye kan ik ook heel eenvoudig de gezichten herkennen van mijn cliënten in plaats van alleen op mijn gehoor af te gaan; heel handig!” aldus Lidwien Cornelissen, psychotherapeute.   

Maaike Bennink, internationaal slalomskiester: “Ik ben van de ene op de andere dag mijn zicht kwijtgeraakt. Door de OrCam MyEye kan ik nu weer lezen en studeren wanneer en waar ik dat wil, zoals in de trein. Ook kan ik weer zelfstandig met de bus reizen doordat de OrCam MyEye de informatieborden met de vertrektijden voorleest”.

Ontwikkeld in Israël door Mobileye

OrCam is opgericht door Professor Amnon Shashua en Dhr. Ziv Aviram, de ontwikkelaars van Mobileye, een systeem dat eveneens gebruikmaakt van Artificial Intelligence. Mobileye is wereldwijd in meer dan 25 miljoen auto’s geïmplementeerd om verkeersongelukken te voorkomen. 

“Het is onze missie om blinden, slechtzienden en mensen met leesproblemen zoals dyslexie te helpen studeren, werken en leven,” aldus Ziv Aviram, OrCam Technologies oprichter, President en CEO: “We willen de levenskwaliteit en onafhankelijkheid van onze gebruikers verbeteren waar mogelijk. Door continu te blijven innoveren, kunnen we steeds meer mensen over de gehele wereld helpen om onafhankelijk te worden én te blijven.”

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is meer dan 3 procent van de wereldbevolking blind of slechtziend. Nederland telt nu ongeveer 345.000 blinden en slechtzienden, maar dit aantal is stijgendeIn 2020 zullen naar schatting zo’n 380.000 Nederlanders een visuele beperking hebben (bron: Bartiméus).

Test zelf de OrCam MyEye uit in de stand op de ZieZo-beurs: standnummer 50. 

Voor de redactie

Aanvraag van een privédemo en interviews

Neem voor meer informatie over OrCam en interviews contact op met Maaike van Zuilen: 06 456 32 117, maaike@philogirl.nl 

Over OrCam Technologies

OrCam’s missie is de kracht van kunstmatige visie, door middel van innovatieve technologie, te bundelen in een draagbare mini-camera, om zo het leven van iedereen, die door blindheid of slechtziendheid moeite heeft met lezen, te verbeteren. Het bedrijf is in 2010 opgericht door prof. Amnon Shashua en Ziv Aviram. Zij zijn tevens medeoprichter van het bedrijf Mobileye, leider op het gebied van de antibotsingstechnologie en innovator van zelfrijdende auto’s, dat in augustus 2017 voor 15,3 miljard dollar is overgenomen door Intel Corp.

OrCam MyEye is een draagbare, intelligente camera die is ontworpen voor blinden of slechtzienden. De intuïtieve, lichtgewicht smart camera leest direct en discreet geprinte en digitale tekst hardop voor en herkent gezichten en producten zoals bankbiljetten in real time. OrCam MyEye’s geavanceerde, slimme herkenningssoftware reageert intuïtief op simpele gebaren. Dankzij het compact design is het lichtgewicht apparaatje ook ideaal voor gebruik onderweg; het vertelt u direct over de omgeving waarin u zich bevindt. OrCam MyEye fotografeert de tekst en leest deze direct op, of het nu gaat om kranten, boeken, restaurantmenu’s, productetiketten of teksten op informatieborden. OrCam MyEye kan zelfs de tekst van een computer- of smartphonescherm oplezen.

Voor meer informatie: www.orcam.com en YouTube en volg OrCam op Facebook en Twitter.

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl