Skip to main content

Tovertafel IJsselland Ziekenhuis prikkelt patiënten mentaal en fysiek

augustus 15, 2023

De afdeling klinische Geriatrie van het IJsselland Ziekenhuis heeft sinds 8 augustus een tovertafel aangeschaft. De tovertafel is een interactief spel, dat mensen in beweging brengt en het denken motiveert. Betrokken medewerkers zijn de initiatiefnemers geweest van verschillende sponsoracties, zodat de tovertafel aangeschaft kon worden. 

“De patiënten en collega’s op de afdeling reageren erg enthousiast! Je ziet dat de ouderen direct aan de slag willen met de tovertafel. Ze worden mentaal geprikkeld en uitgedaagd om meer te bewegen. Daarnaast ontstaan er meer sociale contacten” vertellen initiatiefnemers: Stefanie, Ivana en Marieke. 

De tovertafel is een projector waar je verschillende spellen kan kiezen die vanaf het plafond geprojecteerd worden op de tafel. Vlinders vangen, een strandbal overgooien, herfstblaadjes opvegen en spreekwoorden afmaken. Iedereen kan meedoen, ook mensen in een verder gevorderd stadium van dementie. De mensen aan tafel gaan door middel van hand- en armbewegingen spontaan meedoen en herinneringen aan vroeger komen boven.

Het afgelopen jaar heeft de afdeling klinische Geriatrie hard gewerkt om het geld in te zamelen voor de tovertafel. Er zijn meerdere acties geweest, zoals een sponsorloop, speculaasactie, zumbales en loterij. Hiermee is een groot bedrag ingezameld en verder aangevuld door Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Datum: 15 augustus 2023

Meer nieuws