Skip to main content

Tweede bevrijdingsconcert My Breath My Music

november 17, 2021

Na het grote succes van 4 juli organiseert My Breath My Music het tweede bevrijdingsconcert van dit jaar: Wish you were here. Verschillende met My Breath My Music verbonden muzikanten en huisband De Bridge treden op. 

Stichting My Breath My Music ontwikkelt en produceert sinds 2009 speciale muziekinstrumenten die eenvoudig en licht te bedienen zijn, ook door kinderen en jongeren met een (ernstige) handicap. De instrumenten worden voor een klein bedrag verhuurd. Online muziekles is ook mogelijk. Het maken van muziek geeft niet alleen enorm veel plezier, maar heeft ook vaak een positief effect op de lichamelijke conditie. 

Impact Corona

Corona had en heeft in sommige gevallen nog steeds veel impact op onze muzikanten. Immers, de meeste bandleden zijn jongeren met een (ernstige) beperking en behoren hierdoor tot de zeer kwetsbaren. Zij waren –meer nog dan anderen- in die lange, lange periode met lockdowns letterlijk aan huis gekluisterd. Niet naar school, werk, familie of vrienden. En dus ook niet bij elkaar kunnen komen om samen muziek te maken. Tevens werden onze muzikanten in deze periode meer dan eens geconfronteerd met het overlijden van (muziek-)vrienden en familie.

Online repeteren

Ruud van der Wel, artistiek leider van My Breath My Music kreeg het voor elkaar dat de leden van De Bridge met behulp van software van Jamkazam, goede geluidskaarten en heel snelle internetverbindingen, ieder vanuit zijn eigen huis, toch samen konden repeteren. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende pop- en rocksongs met een enkel uitstapje richting jazz en wereldmuziek.

Muzikale vrienden

Tijdens dit verrassende en inspirerende concert werkt De Bridge samen met het Yanna Pelser Trio (strings) en met het Rotterdamse Koor Papaya, onder leiding van Harm Jan Schenkel.

Toegang

Het concert is voor slechts 7 euro live bij te wonen op zondag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur in het prachtige Maas Theater op de Sint Jobsweg 3 in Rotterdam. 

Tijdens het concert worden de dan geldende Coronamaatregelen opgevolgd.

Datum: 16 november 2021

Bron: My Breath My Music

Meer nieuws