Unieke oplossing voor kinderen met lui oog

oktober 28, 2021

Een lui oog komt bij kinderen veel voor. Het oog kan wel zien, maar wordt niet (of minder goed) gebruikt, waardoor het andere oog het overneemt. De standaardbehandeling: het ‘goede’ oog afplakken om zo het luie oog te trainen. Ook Christina Engels uit Wijchen kreeg dit advies van de oogarts. Het pleisters plakken werd echter een drama. De situatie verslechterde dusdanig dat Christina’s moeder Ilse online op zoek ging naar een alternatief. Bij Maatbril vond ze de perfecte oplossing!

Christina is bijziend geboren. Dat werd echter niet direct ontdekt. Ze was een jaar of twee toen de oogarts een bril met een correctie van maar liefst -8 adviseerde. Het bericht kwam als een donderslag bij heldere hemel. “We hebben nooit iets aan haar gemerkt,” vertelt Ilse. “Ze struikelde nooit, had geen hoofdpijn, kon prima televisie kijken. Het leek ons dan ook stug dat haar ogen zo slecht waren. We zijn toen met Christina naar een opticien gegaan waar een optometrist werkte. Maar ook hij stelde vast dat ze die brilsterkte nodig had. Pas toen geloofden we het echt.”

Lees meer hier.

Datum: 28 oktober 2021 

Bron: Maatbril


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl