Veel 50-plussers hebben nog net zo veel zin in seks als vroeger

maart 22, 2022

‘De schaamte voorbij. Geen taboes meer’

Zin Magazine hield een seksenquête onder haar lezers met opzienbarende resultaten. Van soloseks tot multiseks, van tantra tot seksspeeltjes: er gebeurt nog heel wat in het seniorenbed.

Zin, hét magazine voor de tijd van je leven, verrijkt, inspireert en blijft verbazen. Zin Magazine 5, met het grote Zin Seksdossier, ligt vanaf 31 maart in de winkel.

De onderzoeksresultaten

* De meerderheid van de mannen (71%) en van de vrouwen (55%) heeft tegenwoordig nog net zo vaak en veel zin in seks als vroeger‘ 
* ‘Ik ben avontuurlijker geworden op seksueel gebied’ zegt 58% van de 50+-vrouwen en 54% van de 50+-mannen 
* 90% van de 50-plussers gebruikt geen condoom bij een nieuwe seksgenoot. (Zwanger worden kan niet meer, maar een SOA oplopen wel!) 
* 98% doet het nog altijd met zijn of haar partner; ruim de helft zelfs wekelijks 
* Eenderde van de 50+-Singles heeft losse seksuele contacten 
* Bij bijna tweederde van de 50+-ers gaan (soms) seksspeeltjes, seksopwekkers of sekshulpjes mee naar de slaapkamer 
* Voor 80% is seks heel (48%) of enigszins (32%) belangrijk 
* ‘Een goed seksleven versterkt de relatie en maakt gelukkig’ volgens 90% van de Zinlezers 
* Een orgasme is ‘de kers op de taart’ maar voor 61% géén must

Nieuwe partner? Snel seks

50-plussers wachten niet lang met seks in een nieuwe relatie: zij duiken na maximaal een week (42%) of binnen een tot drie maanden (44%) met elkaar het bed in. Ook hebben de meesten er totaal geen moeite mee om zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven aan hun nieuwe vriend(in). De seks is beter, zegt 57,5%.

Populair: Tantraseks

Fijne seks komt niet uit de lucht vallen dus hou het spannend. Tantraseks is onder 50-plussers heel populair. Maak de seksgod(in) in jezelf en je partner los en ga samen op avontuur.

Soloseks & multiseks

Bijna 67% van de Zin-lezers doet (ook) aan soloseks: 63% van de mensen met een relatie, 78% van de singles. Belangrijk, want seks met jezelf houdt je seksuele thermostaat op peil. Naast soloseks komt multiseks voor: 1 op de 12 heeft meerdere sekspartners.

Seks = langer leven

Seks is een goede anti-verouderingsmethode. Seksueel tevreden vrouwen leven gemiddeld 2,79 jaar langer. Zijn ze ook blij met hun vroegere seksleven, dan komt daar nog 2 jaar bij. Mannen leven langer naarmate ze vaker klaarkomen.

De onderzoekdeelnemers

Carla (1953):
“Ik vind zelfbeminning een goede en gezonde vervanger voor een partner. Van mijzelf houden, zelfwaardering – ook op seksueel gebied – is voor mij belangrijk.”

Boukje (1959):
“Mijn man en ik bezoeken 2x per maand parenclubs en erotische sauna’s, en nodigen ook stellen thuis uit.”

Arnold (1965):
“Vorig jaar verloor ik mijn partner maar sinds januari heb ik weer regelmatig seks met mijzelf en drie mannen.”

Marion (1946):
“Seks met een vrouw is anders en wordt steeds beter. Na ruim 30 jaar geniet ik nog steeds evenveel.”

De Zin seksenquête

Aan de Zin seksenquête deden 633 mensen mee die reageerden op de oproep in Zin Magazine of op social media: 1 non-binair persoon, 170 mannen en 462 vrouwen. Het onderzoek geeft een inzichtelijk beeld van wat er in de seniorenslaapkamer gebeurt – in die van hetero’s: maar 1 op de 33 respondenten heeft een lesbische of homoseksuele relatie.

Datum: 22 maart 2022

Bron: Zin Magazine

Meer nieuws


Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl