Skip to main content

Vegetarische Blended Diet receptenbundel voor kinderen met sondevoeding

december 21, 2021

Voor kinderen die industriële sondevoeding niet goed kunnen verdragen is Blended Diet een alternatief. Bij Blended Diet maakt men gebruik van een zeer fijn gepureerde maaltijd van gewone voedingsmiddelen, die zó vloeibaar is dat deze via een sonde kan worden toegediend.

In december 2020 verscheen de eerste receptenbundel Blended Diet van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze bundel wordt nu uitgebreid met een vegetarische variant.

“Blended Diet is echt een uitkomst voor ons gezin. Mijn zoon Lars zit na de overstap op Blended Diet niet meer de hele dag aan sondevoeding, heeft normale ontlasting en is in korte tijd goed aangekomen. Ik ben niet langer constant met zijn sondevoeding bezig en heb meer tijd voor mijn gezin. Ik ben erg  tevreden over Blended Diet.” aldus Ashley van de Laak.

Met deze vegetarische receptenbundel biedt de afdeling diëtetiek van het JBZ een uitbreiding op de eerste recepturen en speelt hiermee in op de maatschappelijke behoefte om een vegetarisch alternatief binnen Blended Diet te bieden. In de recepturen is rekening gehouden met de voedingskundige richtlijnen en individuele behoeften bij vegetarische voeding.

Zorg die bij je past

De receptenbundel draagt bij aan de koers van het JBZ, om iedereen de zorg te geven die bij hem of haar past. Het ontwikkelen van ondersteunende middelen is hierbij van groot belang, bijvoorbeeld op gebied van voeding. De receptenbundel is voor alle geïnteresseerden gratis te downloaden op de website van het JBZ.

De receptenbundel is tot stand gekomen in samenwerking met diëtisten in opleiding van de HAN University of Applied Sciences, de afdeling diëtetiek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en externe partner Foodsquad. 

Datum: 21 december 2021

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Meer nieuws