Skip to main content

Vernieuwd elektronisch patiëntendossier voor Streekziekenhuis Koningin Beatrix

maart 22, 2022

Winterswijk, 22 maart 2022

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) vernieuwt het huidige elektronisch patiëntendossier (EPD), HiX van softwareleverancier ChipSoft. Op dinsdag 22 maart zette SKB bestuurder Inge de Wit samen met de directie van ChipSoft haar handtekening onder een upgrade die veel voordelen biedt voor patiënten. Ook maakt het vernieuwde EPD de samenwerking met ketenpartners, zoals de verpleeg- en thuiszorg, efficiënter en eenvoudiger. Het komende jaar treffen het SKB en Chipsoft voorbereidingen voor de vernieuwing. 

Voordelen voor patiënten

Met het vernieuwde HiX beschikt het SKB straks over het meest gebruikte EPD in Nederland. De inhoud is gestandaardiseerd, waardoor het SKB beter kan inspelen op de wensen van patiënten. Zij kunnen met HiX meer regie nemen over hun eigen zorg. Zo wordt het werken met innovatieve zorgoplossingen sneller beschikbaar, zoals thuismeetapps voor patiënten. Met het vernieuwde EPD krijgt ook het patiëntportaal MijnSKB een upgrade. Hierdoor kunnen patiënten zelf persoonlijke gegevens aanpassen. Ook kunnen zij eenvoudig zelf afspraken inplannen en wijzigen en vragenlijsten en brieven digitaal ontvangen en versturen.

Samenwerken voor goede zorg

Het vernieuwde HiX maakt ook het delen van gegevens en samenwerking met ketenpartners gemakkelijker. Bestuurder Inge de Wit: “De ondertekening van de overeenkomst is een mooie mijlpaal. In de eerste plaats omdat we hiermee patiënten meer inzicht kunnen geven in hun eigen medische gegevens. Daarnaast werken veel andere ziekenhuizen al met hetzelfde EPD. Dat maakt de onderlinge samenwerking gemakkelijker.” Verder biedt het nieuwe EPD meer mogelijkheden om gegevens met zorgprofessionals in de regio te delen. ”Dat is belangrijk”, zegt Inge de Wit. “Patiënten krijgen niet alleen zorg van ons, maar ook van onze partners, zoals de thuiszorg. Het nieuwe EPD biedt mogelijkheden om gemakkelijker gegevens delen om de zorg beter op elkaar af te stemmen. Als een patiënt daar toestemming voor geeft uiteraard.”  

Zorg rondom patiënt organiseren

Met het nieuwe EPD gaat het SKB mee in de ontwikkeling om zorg steeds meer rondom de patiënt te organiseren. Eigen regie en inzicht in medische gegevens voor patiënten is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Om zorg nog beter af te stemmen op de patiënt en goed voorbereid te zijn op het nieuwe EPD, werkt het SKB ook aan het vereenvoudigen en optimaliseren van werkprocessen. “We zetten in op gelijke werkprocessen waar dat kan. Als zaken door het hele ziekenhuis op dezelfde manier werken, is dat ook makkelijker en duidelijker voor onze patiënten”, aldus Inge de Wit. 

Datum: 22 maart 2022

Bron: Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Meer nieuws