Skip to main content

Dit zijn de hoogtepunten op de VeggieWorld beurs in Nederland

augustus 31, 2022

VeggieWorld. Dé beurs voor een veganistische levensstijl.

Op 3 en 4 september 2022 vindt de volgende VeggieWorld beurs in Nederland plaats. Op het terrein van de Expo Houten bij Utrecht laten de organisatoren van de Messe Dortmund zien hoe kleurrijk, veelzijdig, lekker en eenvoudig een veganistische manier van leven zijn kan. 

Exposanten op elk gebied van de vegan markt

Van alternatieven voor vlees tot zoetwaren, van vegan kaas tot en met NGO’s en andere initiatiefnemers. Ongeveer 75 exposanten presenteren producten, tips en informatie rondom de vegan levensstijl aan de ongeveer 5.000 bezoekers die op de beurs verwacht worden. Het aanbod wordt afgerond door een omvangrijk omlijstend programma van lezingen en kookshows. 

Vegan kaasvervangers uit heel Europa

Een goede kaasvervanger heeft het potentieel om nog meer mensen te inspireren om plantaardige voeding te eten. Camembert, blauwschimmelkaas, Parmezaanse kaas, Feta, fonduekaas, mozzarella of klassieke Goudse kaas: de bezoekers kunnen ter plekke veelzijdige kaasalternatieven proeven en kopen. Zij kunnen hiervoor o.a. terecht bij Jay&Joy uit Frankrijk, Quevana uit Spanje, Casa del Fermentino uit Italië, Wilmersburger uit Duitsland, maar ook bij Willicroft en Max&Bien uit Nederland. 

Ideeën voor vegan snacks

Talrijke exposanten tonen vegan lekkernijen en ideeën voor snacks. Koekjes en gebak van Sharp Sharp, bonbons van het Bernsteinzimmer of van Anniek ‘s Pralines, kauwgom van Yummygums of zalige chocolade van Hands off my Chocolate. Zoetekauwen komen op de VeggieWorld beslist aan hun trekken. 

Verenigingen informeren over veganisme en dierenrechten

Talrijke instellingen delen hun kennis over dierenrechten en geven tips over het leven als veganist. “We zijn vooral blij dat we via VeggieWorld deze belangrijke uitwisseling van informatie kunnen bevorderen.” aldus de VeggieWorld organisator Hendrik Schellkens die blij is met het grote aantal deelnemende NGO ‘s en verenigingen. Tot de deelnemers horen bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV), Stichting Bont voor Dieren, Melief Animal Sanctuary en Sea Shepherd. 

Gevarieerd omlijstend programma

Op de Veggie-Stage presenteren de organisatoren een bonte mix van amusement en informatie. Dos Winkel spreekt over de uitbuiting van zeedieren, Susan Hartland legt uit waarom we beter moeten nadenken over de jacht en Willem Vermaat geeft goede tips over hoe mensen die vegan leven om kunnen gaan met de gebruikelijke argumenten van niet-vegans. Op zaterdagmiddag spreekt Tobias Leenaert over de vier belangrijkste ingrediënten voor een veganistische wereld. De presentaties worden afgewisseld door leuke live-cooking shows: Martine van Haperen demonstreert de vegan basics, Traienne Pasteuning-Watson van Trai Vegan presenteert delen van haar bekende kookworkshops en Solvejg Klein neemt de bezoekers mee naar haar barnsteenkamer en maakt fantastische bonbons live op het toneel. Op zaterdagmiddag reikt VeggieWorld-Partner NVV de Vegan Awards live uit op de Veggie-Stage. 

NVV als sterke partner 

Met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme konden de organisatoren een sterke partner aan boord halen. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is de enige Nederlandse ledenorganisatie voor veganisme en hét kenniscentrum in Nederland op het gebied van veganisme. Het doel van de NVV is de bevordering van het veganisme. Daarnaast bepleiten ze het einde van elke vorm van uitbuiting van dieren. Veganisme is een levenswijze waarbij – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren. Dit kan zijn voor eten, kleding of andere doeleinden. Messe Dortmund als organisator van VeggieWorld is zeer verheugd om de NVV als sterke partner aan haar zijde te weten.

Bron: Wellfairs GmbH

Datum: 31 augustus 2022


Meer nieuws