Een nieuw uiterlijk voor MARLENE

Recentelijk onthulde het VOG consortium het nieuwe ontwerp van Marlene appels voor haar 25ste jubileum. Uit meer dan 6.000 inzendingen kwam ‘Een nimf tussen de appelboomgaard’ van grafisch ontwerpster Francesca Cito (35) als uitverkoren uit de bus. In september jl. daagde het consortium, dat ruim 4600 appelboeren uit ZuidTirol-Südtirol (Italië) vertegenwoordigt, wereldwijd kunstenaars uit voor de verkiezing van het jubileumontwerp. Nog eens 24 finalisten werden beloond met een reischeque voor een trip naar het land van Marlene.

Stralend gezicht

Volgens de deskundige jury vertelt Cito’s creatie precies het verhaal van Marlene: de schoonheid van Zuid-Tirol-Südtirol, de warmte en de energie van de zon en de verscheidenheid van de Marlene appels. De dromerige tinten, die subtiel overeenkomen met de kleuren van het merk, geven een mooie indruk van het landschap met een bijna sprookjesachtige rust en sereniteit. ‘De artistieke blik van Francesca Cito heeft het universum van Marlene® met een vleugje magie kunnen vastleggen en verlichten’ legt Walter Pardatscher, directeur van het VOG Consortium, uit. Het winnende werk zal gedurende het hele jaar op de communicatie, de stickers en verpakkingen van Zuid-Tiroolse appels verschijnen en zo mondiaal zeer goed zichtbaar zijn.

Nederlandse finaliste

Naast het winnende werk werden nog 24 finalisten gekozen die een verblijf in de appelboerderijen van de ‘Rode Haan’ aangeboden krijgen om de prachtige landschappen van Zuid-Tirol-Südtirol te ontdekken. Onder dit gezelschap van internationale kunstenaars bevindt zich ook de Nederlandse ontwerpster Mariëlle van der Gouw (38) die een energieke turnster afbeeldde: ‘Marlene moves you’. De turnster staat voor de Marlene appel, waarvan elke hap je een frisse open blik op de wereld geeft. In haar kleurgebruik zit het groen van de appelbomen, het blauw van de alpentoppen en het geel voor de Mediterraanse zon.

Juryrapport

Het was geen gemakkelijke taak voor de jury om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid inzendingen van hoog artistiek niveauEnkele enthousiaste reacties van juryleden:

– Walter Thaler, directeur van een geassocieerde VOG-coöperatie:
Het is verrassend hoe kunstenaars het merk Marlene breed hebben geïnterpreteerd”.

– Hans Josef Kienzl, Marketing Manager van Red Rooster boerderijen: 
Het is leuk dat zoveel mensen hebben deelgenomen en dat ze nu Marlenes wereld nog beter kunnen leren kennen, dankzij een verblijf op  onze  boerderijen  in Zuid-Tirol – Südtirol

– Sarah Greenwood, Marketing Manager van Museion, het Museum of Contemporary Art in Bolzano:  
Het gekozen ontwerp weerspiegelt helemaal de wereld van Marlene en laat zien hoe sterk de band met de consument is. Tevens hoe goed de organisatie heeft gewerkt om de juiste verwachte uitkomst te krijgen”.

– Francesco Bestagno, Creative Director van het Bureau DMB:  
“Ik had het grote genoegen om vanaf het begin de artistieke uitdaging van Marlene vorm te  geven. Het grote aantal deelnemers en de hoge kwaliteit van de creaties hebben diepe indruk op mij gemaakt. Je voelt de liefde waarmee elk kunstwerk tot stand is gekomen. Aangezien ik ook kunstenaar ben, zal deze 25ste verjaardag van Marlene voor altijd in mijn geheugen blijven“.

Meer informatie en creaties zijn te vinden op de site Marlene Art Contest

Datum: 17 februari 2021

  

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl