Plantaardig met pit Tabasco® draagt bij aan een groene lifestyle

Plantaardig met pit

Tabasco® draagt bij aan een groene lifestyle

’s Graveland, 16 april 2019 –  Nederland wordt steeds bewuster, ook als het om eten en smaak gaat. De opkomst van vegetarisch en veganistisch is niet meer te stoppen, waarbij plantaardige alternatieven voor bekende gerechten steeds creatiever worden. Degenen die graag volledige plantaardig willen afwisselen met vlees en vis, hebben meer moeite met de ontbering van de hartigheid. Tabasco® is vega(n) en kan helpen bij het opkikkeren van ‘plant based’ gerechten. De samenstelling van de smaakmaker is daarnaast ook halal, koosjer en vrij van gemanipuleerde elementen.

Groen met pit

Tabasco® wordt uitsluitend gemaakt van gemalen pepers, zeezout en gedistilleerd azijn zonder enige toevoeging: geen suiker, geen verzadigde vetten, geen conserveringsmiddelen, geen koolhydraten, geen gluten. De hardcore veganisten kunnen hiermee goed uit de voeten. Voor de flexitariër (die enkele dagen per week plantaardig eet) is het een welkome toevoeging van wat hartigheid in het gerecht. Een paar druppels Tabasco® kan het verschil maken als smaakmaker zonder dat het gerecht overmatig pittig wordt. 

Veelzijdigheid

Er zijn maar weinig producten die zo wereldwijd algemeen toepasbaar zijn als Tabasco®: van eenvoudige soep tot ingenieuze cocktail, van barbecue vlees tot uitgekiende veganistische schotel, de toevoeging van een paar druppeltjes Tabasco® geeft hartigheid en pit aan elk denkbaar gerecht, zelfs zoete. Naast de originele pepersaus van tabascopepers is er een mildere groene, Jalapeño saus, een gematigde pikante, (zoet)gerookte Chipotle, saus en een hetere Habanero saus verkrijgbaar.

Recept

Je zou het niet verwachten, maar deze 2 vegetarische gerechten zijn volledig plantaardig:

Tabasco in cijfers

  • De naam ‘Tabasco’ ontleent zich aan 1 pepersoort
  • Tabasco® pepersaus bestaat uit slechts 3 ingrediënten: peper, zout en azijn
  • In Nederland kennen we 4 variaties: Tabasco® Original, Jalapeño, Chipotle en Habanero saus 
  • De totale productietijd van een flesje Tabasco® neemt 5 jaar in beslag
  • De etiketten verschijnen in 25 talen en dialecten
  • Al meer dan 150 jaar zijn recept en productieproces vrijwel onveranderd gebleven
  • De producten worden wereldwijd verkocht in 195 landen en gebieden
  • Uit iedere (60ml) fles Tabasco® gaan 720 druppeltjes saus
  • Dagelijks worden 700.000 flesjes geproduceerd

Bron: Tabasco
Datum: 16 april 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl