Skip to main content

Weer in balans na stressvolle periode

november 28, 2023

Rachel de Keizer deed mee aan het Vitaliteitsprogramma van BioCheck en vond meer balans en rust na een zeer ingrijpende fase in het leven van haarzelf en haar partner.

Vierentwintig is ze. Een leeftijd waarop de meeste mensen vooruit kijken en onbezorgd plannen maken voor de toekomst. Helaas ligt het voor Rachel anders. Haar echtgenoot Martijn, een jonge, fitte en vitale man, kreeg twee jaar geleden acute leukemie. Van de ene op de andere dag veranderde hun leven in een nachtmerrie. Niks feestjes, maar kankerbehandelingen, onzekerheid en angst. Een ongelooflijk zware periode. Voor Martijn, maar ook voor Rachel. “We zaten in een rollercoaster.”

Paniekaanvallen en hartkloppingen

Als voormalig topsporter (vanaf haar zevende tenniste ze op hoog niveau) was Rachel gewend om alles te geven. En dus ging ze door. Met haar studie Social Work en haar baan bij een stichting voor dak- en thuislozen. En ondertussen steunde ze Martijn tijdens het intensieve behandelproces. Dat ging prima, dacht ze. Ze kochten zelfs nog een huis in die periode en Rachel studeerde af. Daarna ging het mis. “Ik kreeg paniekaanvallen, had last van hartkloppingen en darmklachten en was constant moe. Maar ik vond dat ik me niet zo moest aanstellen. Dus ben ik gewoon doorgegaan. Totdat ik op een dag volledig instortte en huilend bij m’n ouders zat.”

Fijne gesprekken

Rachel besefte dat er iets moest veranderen. Haar werkgever stelde voor om eens naar BioCheck te gaan. Een maand later begon ze met het vitaliteitsprogramma. “Mentaal gezien vond ik het in het begin behoorlijk pittig,” herinnert Rachel zich. Bij het BioCheck-programma werk je met een hartslagmeter en train je op basis van je hartslag. “Dat vond ik heel confronterend. Ik was voortdurend bang dat er iets mis zou gaan. Dat ik hartkloppingen zou krijgen of een paniekaanval. Die hartslagband werd een soort obsessie voor me.”

“De medewerkers van BioCheck wisten als geen ander waar mijn drive vandaan kwam en stelden mij gerust”

Gelukkig hebben ze dat bij BioCheck heel goed opgevangen. “Ik heb een aantal fijne gesprekken met de medewerkers van BioCheck gehad. Patrick van Luijk is zelf voormalig topsporter, hij en de medewerkers van BioCheck wisten als geen ander waar mijn drive vandaan kwam en stelden mij gerust. Ze vertelden dat ze het al lang gezien zouden hebben op de metingen als er iets mis was geweest met mijn hart. Dat hielp enorm.”

Lees meer op de website van BioCheck: https://www.biocheck.nl/knowledgebase/weer-in-balans-na-stressvolle-periode/

Datum: 28 november 2023

Foto copyright BioCheck: Rachel de Keizer

Meer nieuws