Werkbezoek Tamara van Ark, minister voor Medische zorg en Sport aan IJsselland Ziekenhuis en Rode Kruis

december 23, 2020

Donderdag 19 december jl. bracht Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport van het Ministerie van VWS, een kort werkbezoek aan het IJsselland Ziekenhuis. Tijdens haar bezoek heeft ze meegelopen op de COVID verpleegafdeling en buiten bij de hoofdingang gesproken met vrijwilligers van het Rode Kruis. 

Minister van Ark verbleef circa een uur op de COVID afdeling en sprak hier uitgebreid met de verpleegkundigen en met patiënten. Een 45 jaar getrouwd echtpaar dat samen op de corona afdeling is opgenomen maakte op haar veel indruk evenals de emotionele druk die op de verpleegkundigen staat. 
Na het verlaten van de sluis (t.b.v. het verkleden in persoonlijke beschermingsmiddelen) sprak Tamara van Ark haar grote waardering en bewondering uit voor alles wat we samen in het ziekenhuis voor elkaar krijgen. Ze bedankte de verpleegkundigen voor hun werk en voor alle openhartige gesprekken op de afdeling. 

Minister van Ark werd ontvangen door Albert van Wijk namens de raad van bestuur, Edgar ten Holder als voorzitter van de Medische Staf, en Ingrid Keusters, manager Klinische Zorg. 
Tijdens het bezoek gaf Keusters een toelichting op hoe het IJsselland werkt aan op- en afschalen om flexibel te kunnen reageren op wat nodig is. De geleerde lessen uit de eerste coronagolf worden in de tweede golf gebruikt. Artsen en verpleegkundigen krijgen het wederom zwaar voor hun kiezen, maar naast hen ook alle ondersteunende diensten. Iedereen in het team is nodig.

Dat bleek ook uit de gesprekken die de minister met de vrijwilligers van het Rode Kruis voerde en met Joke van Lonkhuijzen, directeur nationale hulp en verenigingsmanagement Rode Kruis en Wouter Bijlsma, coördinator noodhulp Rode Kruis. 
Het Rode Kruis ondersteunt het ziekenhuis in de screening bij de hoofdingang en in het vervoer naar huis van patiënten die vanaf de Spoedeisende Hulp nog niet alleen naar huis kunnen.

Datum: 23 december
Bron: IJsselland ziekenhuis

Meer nieuws


Lancering nieuwe mobile learning tool

juni 18, 2021
Makkelijker en effectiever kennis delen met een nieuwe leerinnovatie: WisbitsLeren wordt leuker en toegankelijker: kleine brokjes kennis delen in uiteenlopende vormenGeen externe ontwikkelaar meer nodig: Wisbits geeft de autonomie terug aan de ondernemer  Op 17 juni 2021 is tijdens het virtuele Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de leerinnovatie Wisbits met een feestelijke aankondiging gelanceerd. Hoe vang je de schat aan kennis […]

One in 100 deaths is by suicide

juni 18, 2021
WHO guidance to help the world reach the target of reducing suicide rate by one-third by 2030 Suicide remains one of the leading causes of death worldwide, according to WHO’s latest estimates, published today in “Suicide worldwide in 2019”.  Every year, more people die as a result of suicide than HIV, malaria or breast cancer – […]

Oogvereniging richt steunpunt op voor nieuwkomers met een visuele beperking

juni 17, 2021
Utrecht, 17 juni 2021 – In een gammele boot de oversteek maken naar Europa, in een vreemd land een hondsmoeilijke taal leren: vluchten is voor iedereen een overlevingsslag, en al helemaal voor vluchtelingen met een visuele beperking. Op 20 juni, de Internationale Dag van de Vluchteling, lanceert de Oogvereniging een speciaal steunpunt.  “Voor nieuwkomers met […]

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl