Skip to main content

Beste Optiekstudent 2022

september 21, 2022

De winnaar is: Zenja Looijmans

Zenja Looijmans is de Beste Optiekstudent 2022! Uit zeven genomineerden koos de vakjury Zenja. Dit optiektalent startte als gastvrouw in een optiekwinkel maar wilde doorgroeien en begon daarom de opleiding tot opticien. “Ondanks dat Zenja volledig nieuw was in onze mooie optiekbranche, was dit op de winkelvloer nauwelijks te merken.”

Zenja 

Winnares Zenja Looijmans (46) volgende haar opleiding aan het Summa College in Eindhoven.  Door toevalligheden startte Zenja met werken als gastvrouw in een optiekwinkel. Ze wilde doorgroeien naar opticien en begon in februari 2020 met de opleiding. Door coronamaatregelen en onderwijsveranderingen liet Zenja zich niet van haar stuk brengen. Naast medewerker en student is Zenja ook een trotse moeder. Al deze rollen weet zij goed te combineren. Haar sterke sociale vaardigheden zorgen ervoor dat zij zowel op haar werk als op de opleiding graag gezien wordt. Ze is engergiek, behulpzaam en niet bang om ergens moeite voor te moeten doen. Donald Wolf van de EyeCare Groep, waar Zenja werkt: “Ondanks dat Zenja volledig nieuw was in onze mooie optiekbranche, was dit op de winkelvloer nauwelijks te merken. Zonder aarzeling stapt Zenja altijd met een glimlach op de klanten af en weet ze de klanten direct op hun gemak te stellen. Door deze frisse, spontane en gastvrije uitstraling hebben de klanten al snel vertrouwen in Zenja, er wordt regelmatig gevraagd of ze specifiek door haar geholpen kunnen worden. Op het vaktechnische gebied heeft Zenja ook flinke stappen gezet.  Ze draait haar hand niet om voor een ingewikkelde reparatie, het inslijpen van glazen of het maken van een zonneclip. Ook het geven van een goed onderbouwd glasadvies is gesneden koek voor haar, de verschillende mogelijkheden weet ze erg begrijpelijk uit te leggen aan de klanten. Hopelijk mogen wij nog lang van haar positieve energie genieten en weet ze nog veel klanten blij te maken als echte klantenbinder!”

Genomineerden
De scholen hebben allemaal zelf een genomineerde voorgedragen, op basis van input van de stage- en studiebegeleider. De vakjury koos vervolgens een winnaar uit deze genomineerden. De jury keek niet alleen naar prestaties op school, maar ook naar wat de kandidaat bijzonder maakt en hoe hij/zij het in de klas en in het optiekbedrijf deed.  In de vakjury, samengesteld door brancheorganisatie NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), zaten vier gerenommeerde professionals uit de optiekbranche. Naast Zenja waren nog zes andere optiektalenten in de race: Lisanne Lambregts (Da Vinci, Dordrecht ), Katja Wurms (Deltion College, Zwolle), Iman Alweso (DHTA, Utrecht), Nanieke Hendriks (Gilde Opleidingen, Roermond), Bassel Alsabbagh (Regio College, Zaandam), Reza Kashani (Zadkine, Rotterdam). Alle genomineerden ontvingen een cheque van 100 euro. Winnares Zenja kreeg een cheque van 500 euro. 

Keurmerk en Werkenindeoptiek
Met deze jaarlijkse verkiezing vraagt de NUVO aandacht voor het belang van goede oogzorg. In Nederland is het voor opticiens niet verplicht om een diploma te hebben. Veel mensen weten dat niet. Op www.nuvo-keurmerk.nl kun je zien of een optiekbedrijf lid is van de NUVO en het NUVO keurmerk voert. Alleen bedrijven met gediplomeerde opticiens mogen dit keurmerk voeren. 
Daarnaast laat de NUVO met deze verkiezing ook zien hoe leuk en interessant de optiekopleiding is. Het vak opticien is veelzijdig en er zijn volop banen in deze branche. Meer weten over het vak en de opleiding? Kijk op werkenindeoptiek.nl.

Achtergrondinformatie NUVO

Over NUVO

De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO) is opgericht in 1948 en is een vereniging van en voor optiekbedrijven. De NUVO vertegenwoordigt met bijna 1.000 aangesloten vestigingen een groot deel van alle optiekwinkels in Nederland. Bij optiekbedrijven met het NUVO-keurmerk worden je ogen gegarandeerd gemeten door een gediplomeerd opticien. Het werk van de NUVO bestaat uit zowel het behartigen van collectieve belangen van de optiekbranche, als het bieden van individuele ondersteuning aan de aangesloten bedrijven. Kijk voor meer informatie op nuvo.nl.

Datum: 21 september 2022

Bron: NUVO

Meer nieuws