Worstenbroodjes maken 'Met je hart'

Worstenbroodjes maken ‘Met je hart’

Ouderen aan de slag met Pierre Wind om langer zelfredzaam te blijven

‘Blijft u maar lekker zitten, ik geef uw soep wel even aan…’ We zijn zo gewend om mensen te ontlasten als ze ouder worden dat we niet in de gaten hebben dat mensen daardoor ook steeds minder zelfredzaam worden. Daarom staat de We Are Food-maand november geheel in het teken van ‘Actief met eten, een hele zorg minder’, een initiatief van Phyllis den Brok. In dat kader wordt een aantal kwetsbare ouderen uitgenodigd door stichting ‘Met je hart’ om op 29 november in verschillende restaurants verspreid over Noord-Brabant zelf worstenbroodjes te gaan maken, onder het toeziend oog van diverse burgemeesters en met hulp van niemand minder dan Pierre Wind, ‘Kok des Vaderlands’.

Kwetsbare en eenzame ouderen

Deze We Are Food-maand sluit naadloos aan op de ‘EET met je hart’-restaurantcampagne die ook deze maand loopt, daarom slaan beide partijen de handen ineen. Stichting Met je hart organiseert voor kwetsbare, eenzame ouderen waardevolle en structurele ontmoetingen in hun eigen buurt. Op donderdag 29 november organiseren vrijwel alle Brabantse ‘Met je hart’-gemeenten tegelijkertijd een ontmoeting voor een aantal ouderen, waarbij ze zelf aan de slag gaan: voorbereiden, klaarmaken en uiteindelijk samen genieten. Ook de Brabantse burgemeesters zijn uitgenodigd om de uitdaging van het maken van een worstenbroodje aan te gaan.

‘Met je hart’-founder Babs van Geel: “Deze campagne is op 1 november van start gegaan om bij zoveel mogelijk mensen bewustwording te cree?ren over het grote en groeiende probleem van eenzaamheid onderouderen”. Van Geel roept iedereen op die in november of december van plan is uit eten te gaan een ‘Met je hart’-restaurant te bezoeken.

Pierre Wind

Phyllis den Brok is een autoriteit als het gaat over wat eten en drinken kan betekenen voor het verlengen van de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen. Zij is dan ook de kartrekker van deze We Are Food-maand: “Het actief bezig zijn met voedsel is een fysieke, mentale en sociale activiteit. Het hele proces van eten en drinken, van het erover nadenken via kopen en klaarmaken tot nuttigen, is iets wat je tot op hoge leeftijd zelf kan organiseren”, stelt Den Brok. “Het houdt je actief, sociaal en geeft meer voldoening. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Deze maand willen we hiervoor meer bewustzijn creëren”.

Pierre Wind, een aanhanger van het gedachtengoed van Phyllis den Brok en zelf ook actief op dit vlak, is op de 29ste aanwezig in ‘Met je hart’-restaurant De Waag in Boxtel om daar samen met de ouderen de handen uit de mouwen te steken.

Bron: Kip & Ei communicatie
Datum: 16 november 2018

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl