Skip to main content

Afspraak via videoconsult? Oefen met ons!

december 22, 2022

Videoconsult is niet meer weg te denken uit de zorg. Bij videoconsult belt de patiënt met beeld, via een eigen computer/laptop/smartphone of tablet met de zorgverlener. Met videoconsult kunnen we onze patiënten zorg en advies dichtbij huis bieden, mits dit aansluit bij de zorgvraag en de situatie van de patiënt. Met een videoconsult is er persoonlijk contact met de zorgverlener, maar dan gewoon vanuit de eigen vertrouwde omgeving. Als Noordwest begrijpen wij dat videoconsult lastig kan zijn voor patiënten die niet veel met een computer of laptop werken. Zij kunnen vanaf nu een videoconsult oefenen met medewerkers van onze patiëntenservice. 

Oefenmogelijkheid videoconsult voor patiënten 

Hoe wordt een videoconsult opgestart? En weer afgesloten? Onze patiëntenservice neemt de patiënt hierin stap voor stap mee tijdens een telefonische afspraak. 

Bekijk de video en meer informatie over het oefenen van een videoconsult op www.nwz.nl/videoconsult 

Afspraak maken om videoconsult te oefenen

Patiënten kunnen contact opnemen met onze patiëntenservice om een afspraak in te plannen:

·         telefoon: 088 – 085 6789 (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:30 uur) 

·         e-mail: patientenservice@nwz.nl  

Voordelen videoconsult 

Videoconsult levert scheelt de patiënt een (stressvol) ziekenhuisbezoek. De zorgverlener bekijkt of videoconsult in de persoonlijke situatie mogelijk is. Patiënten kunnen hierin altijd een eigen voorkeur aangeven. 

Meer informatie? 

Meer informatie over videoconsult vindt u op www.nwz.nl/videoconsult 

Waarom een digitaal gastvrij ziekenhuis? 
Videoconsult is onderdeel van het programma Digitaal gastvrij ziekenhuis, waarmee Noordwest inzet op een versnelling van de digitalisering in haar zorgverlening. Dat is nodig, want de landelijke trend is dat de zorgvraag stijgt en het aantal beschikbare zorgprofessionals fors afneemt. Onze allergrootste uitdaging is dan ook: zorg bieden aan meer patiënten, met minder mensen. Met behoud van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Daarom bouwt Noordwest aan de toekomst. Dat doen we letterlijk met de vernieuwbouw in Den Helder en Alkmaar. Door met patiënten in gesprek te gaan; wat zijn hun wensen? Met digitalisering: in het ziekenhuis en voor patiënten thuis, met behoud van de persoonlijke aandacht die zij van ons gewend zijn. En samen met zorgpartners in de regio. 

Bron: Noordwest Ziekenhuisgroep

Datum: 8 december 2022

Meer nieuws