Skip to main content

Amsterdam UMC sluit zich aan bij de vaccinatie-Twijfellijn

december 13, 2021

Vanaf maandag 13 december sluit Amsterdam UMC zich aan bij de ‘Vaccinatie-twijfellijn’. Mensen met vragen en aarzelingen over vaccinaties kunnen bij deze telefoonservice terecht voor verantwoorde informatie.

De Vaccinatie Twijfeltelefoon schaalt wegens het enorme succes op en wordt een landelijke telefoonlijn. De universitaire ziekenhuizen in Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Nijmegen slaan de handen ineen en sluiten zich aan bij dit initiatief.

De lijn zal vanaf maandag iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar zijn. Omdat de lijn nu een landelijke telefoonlijn wordt, is er een nieuw nummer in het leven geroepen: 088-7555777

Daarnaast krijgt de Twijfeltelefoon een eigen website (www.twijfeltelefoon.nl) waar informatie en antwoorden staan op de meest gestelde vragen over de coronavaccins.

De meeste mensen die zich niet laten vaccineren, hebben vragen over de veiligheid van het vaccin in relatie tot hun persoonlijke gezondheid of aandoening. Het gaat bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn, mensen met een auto-immuunziekte of mensen met ernstige allergieën. De Vaccinatie Twijfeltelefoon is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en graag medisch advies wil hebben.

Deze lijn blijkt een doorslaand succes en wordt gemiddeld door 600 mensen per dag gebeld. Mensen hebben klaarblijkelijk behoefte aan medisch advies omtrent het coronavaccin.

Om aan de grote informatiebehoefte te voldoen, hebben diverse andere umc’s zich inmiddels bij het initiatief aangesloten. Elk ziekenhuis neemt een van de weekdagen voor zijn rekening; voor Amsterdam UMC is dat de maandag. De Twijfeltelefoon wordt bemenst door geneeskundestudenten. Uiteraard is er een internist als achterwacht, op wie de studenten kunnen terugvallen. Daarnaast werken ze met een lijst van veel gestelde vragen (en antwoorden).

Datum: 10 december 2021

Bron: Amsterdam UMC

Meer nieuws