Skip to main content

Blue Light Ride: blauw verlichte stoet voertuigen brengt bezoek aan zorginstellingen

december 8, 2022

Ziek zijn heeft een enorme impact op iemand zijn leven. Om mensen die zorg nodig hebben in de donkere dagen voor kerst letterlijk in het licht te zetten, wordt de Blue Light Ride georganiseerd. Op woensdag 14 december 2022 start een groot aantal hulpverleningsvoertuigen in Horst. Onderweg passeert men verschillende zorginstellingen om de bewoners te laten genieten van de blauw verlichte stoet. Via Horst, Sevenum en Maasbree rijdt men naar het eindpunt: ziekenhuis VieCuri. Een groot aantal voertuigen neemt deel. Denk aan de ambulance, politie, brandweer, ProRail, het Rode Kruis en Rijkswaterstaat. Allemaal voertuigen met blauw zwaailicht, die niets liever willen dan mensen die ziek zijn dat even te laten vergeten.

De Blue Light Ride is een initiatief van Ambulancezorg Limburg-Noord, Politie Horst, Politie Peel en Maas, Brandweer Limburg-Noord en VieCuri Medisch Centrum.

Blauw verlichte stoet 

Bij het eindpunt VieCuri is een aantal chronisch zieke kinderen uitgenodigd om op de kinderafdeling de stoet te bekijken. De voertuigen stellen zich op de parkeerplaats op, ter hoogte van de kinderafdeling (B-toren). Samen wordt er afgeteld naar het moment dat de voertuigen hun zwaailichten tegelijkertijd aanzetten. Wat een mooi gezicht zal dat zijn! Verder brengen enkele stoere mannen en vrouwen in politie-, ambulance- en brandweeruniform ook nog een bezoek aan de kinderafdeling.

Opgelet, veel hulpdiensten te zien

Ziet u op woensdag 14 december tussen 15.30-18.00 uur een heleboel blauwe zwaailichten en/of hulpverleningsvoertuigen in Horst, Sevenum, Maasbree of bij VieCuri Venlo? Dan gaat het waarschijnlijk om de Blue Light Ride. Schrikt u hier niet van.

Reguliere hulpverlening gewaarborgd

De hulpdiensten die deze actie organiseren, doen dit in hun vrije tijd. Alle inzet die nodig is, is gesponsord. Hiermee willen de Noord-Limburgse hulpdiensten een warme groet brengen aan degenen die het tijdens deze donkere dagen extra kunnen gebruiken. De reguliere hulpverlening is gewaarborgd en ondervindt geen hinder van deze actie.

Bron: Viecuri

Datum: 8 december 2022

Meer nieuws